.

Euroweb România a înregistrat anul acesta venituri în creștere cu aproximativ 5%, comparativ cu cele de anul trecut. Majorarea are loc pe fondul creșterii numărului de clienți, a îmbunătățirii portofoliului de produse și servicii, a extinderii la nivel regional și al investițiilor în rețea. „Am atras peste 100 de clienți noi de la începutul anului și până în prezent. Astfel, am reușit să creștem numărul de clienți cu peste 10% în acest an, depășind 1.100”, precizeaza Nazmi Çağlar Bölük (foto), CEO Euroweb România, menționând că investițiile cele mai mari le fac companiile din sectorul financiar, retail, producție, servicii și telecomunicații. „Creșterea pieței de telecomunicații din România este de aproximativ 2%, în timp ce piața de IT crește cu 15 – 20%. Tocmai această dinamică determină și o schimbare în prioritățile noastre. Astfel, ne vom concentra în perioada următoare pe oferirea de servicii și soluții IT de business pentru companii, în zone precum cloud, centre de date și securitate, ca rezultat a două parteneriate importante care vor fi anunțate la începutul anului viitor. De asemenea, luăm în calcul lansarea de bundle-uri de produse și servicii noi”.

Majorarea veniturilor, precum și îmbunătățirea procesului de eficientizare a companiei din punct de vedere operațional a generat o majorare cu 10% a profitului operațional înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor (EBITDA). Serviciile de voce și date au reprezentat principalele motoare de creștere ale veniturilor Euroweb în 2015.

Cât privește anul 2016, Euroweb estimează o rată de creștere similară celei din 2015, pe fondul investițiilor companiilor medii și mari, care au nevoie de soluții tot mai complexe și de un partener stabil și de încredere. Pentru anul viitor, Euroweb ia în calcul și extinderea numărului de parteneri și a canalelor de vânzări indirecte, pe măsură ce va adăuga în portofoliu noi produse și servicii.

Despre Euroweb

Euroweb România este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de telecomunicații. Compania este specializată în furnizarea de soluții de business IT&C dedicate segmentului B2B. Euroweb are în prezent 80 de angajați și dispune de centre operaționale în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, care deservesc peste 1.100 de clienți din segmente precum: financiar-bancar, servicii, producție și telecomunicații. Începând cu anul 2010, acționarul principal al Euroweb România S.A. este TT International Holdings BV, parte a grupului Turk Telekom care deține cea mai mare infrastructură de telecomunicații din regiune.