.

Euroweb România își face simțită prezența și în sectorul ce acoperă soluțiile mobile pentru afaceri. În acest sens, reprezentativă este soluția aleasă pentru Centrul de afaceri Expovest Timișoara.

Centrul de afaceri Expovest Timișoara găzduiește diferite conferințe, simpozioane și alte evenimente din sfera afacerilor, specialiștii Euroweb au optat pentru cea mai practică soluție pentru participanți, și anume soluția wireless.

În această idee, la locația respectivă s-a instalat un POP (Point of Presence) Euroweb. Pe un rack standard s-a instalat un echipament complex Linksys, care îndeplinește funcțiile de router, switch și Access Point Wireless-G (802.11g), cu Advanced Security '“ Wi-Fi Protected Access (WPA), wireless MAC address fitering și firewall SPI.

Tehnologia Wireless-G (802.11g) permite rate de transfer de până la 54Mbps, fiind astfel de 5 ori mai rapidă decât Wireless-B (802.11b) cu 11Mbps, dar este în același timp interoperabilă cu aceasta din urmă.

Astfel, începând cu luna august a acestui an este asigurată conexiunea wireless la Internet, gratuit pentru toți cei prezenți în interiorul centrului. Soluția aleasă permite desfășurarea de videoconferințe, putându-se asigura astfel un canal garantat de către Euroweb pentru menținerea calității serviciului la un nivel ridicat.

De asemenea, datorită serviciului de comunicații de ultimă generație, Eurovoice, prin simpla conexiune la Internet, utilizatorii pot folosi, pe lângă telefonie - 'tradițională' ca idee, dar revoluționară ca și concept și facilități - și videotelefonia în aceeași locație, doar cu un laptop și un soft ce suportă astfel de servicii.

Prin aceste servicii complementare conexiunii la Internet, Euroweb reușește să ridice standardele noțiunii de HotSpot, propunând de altfel un pachet compact de servicii, unic pe piața românească de IT&C.