.

Operatorul de telecomunicații a marcat aniversarea unui deceniu de activitate în cadrul pieței românești printr-o vizită la sediul Invitel din Budapesta, împreună cu un grup de jurnaliști. Invitel este actionarul principal al Euroweb Romania începând cu anul 2005. Pe 2 octombrie, după aterizarea la Budapesta, grupul format din 20 de persoane a fost primit de către reprezentanții Invitel la sediul operatorului din Budapesta, unde au asistat la o prezentare sustinută de Martin Lea, CEO Invitel (foto) și Gregg Betz, Chief Officer Wholesale & International Operations. Materialul a accentuat rolul pe care Euroweb Romania îl are in cadrul grupului HTCC și importanța accesului Euroweb la resursele celui de-al doilea operator de telecomunicații din Ungaria, oferind în același timp și câteva repere importante din istoricul grupului.

În finalul prezentării, atât reprezentanții Invitel, cât și Laurențiu Stan (foto), directorul general al companiei Euroweb Romania, au răspuns întrebărilor adresate de către jurnaliștii aflați în sală, oferind astfel posibilitatea clarificării unor aspecte care țin de viziunea și strategia adoptate de către grup pentru perioada imediat următoare.

În legătură cu intrarea grupului RCD&RDS în competiție pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al grupului HTCC, Martin Lea, CEO Invitel, a subliniat faptul că, în condițiile în care grupul pe care îl conduce este listat la Bursa Americană, este obligatoriu ca o schimbare de asemenea amploare să fie anunțată oficial de reprezentanții companiei. Invitel nu a lansat însă niciun comunicat în acest sens.

După epuizarea tuturor întrebărilor venite din partea reprezentanșilor media, invitații au avut ocazia de a vizita departamentul Network Operations Center al companiei Invitel, prilej cu care invitații au putut afla detalii referitoare la activitatea desfașurată aici. Detaliile oferite de reprezentanții Invitel cu privire la activitatea desfășurată 24/7 de departamentul NOC au reușit să capteze interesul celor pasionați de tehnologia de ultimă generație.

Începând cu anul 2005, acționarul principal al Euroweb Romania S.A. este Invitel Rt. Compania Invitel Rt. face parte din grupul Hungarian Telephone and Cable Corp., grup care deține cea mai mare infrastructură alternativă proprie din Sud-Estul Europei. HTCC reunește brand-urile Invitel, Memorex AG și Euroweb. Hungarian Telephone and Cable Corp. este cotată la bursa americană - American Stock Exchange - sub indicativul HTC. Euroweb Romania este membru fondator al A.N.I.S.P. (Asociatia Națională a Internet Service Provider-ilor) și inițiator al proiectului RoNIX (Romanian Network for Internet eXchange). Compania și-a focalizat activitatea pe furnizarea de soluții de comunicații IP și Internet destinate segmentului de afaceri, precum și pe integrarea strategică a serviciilor complementare acestora, ca de exemplu VoIP și video-telefonie. Euroweb Romania deține certificarile ISO 9001 și ISO 14001 pentru managementul sistemelor de calitate și mediu.

Video:
Euroweb Romania 1998-2008
Martin Lea, CEO HTTC-Invitel: No discussions with RCS&RDS going on
Invitel Wholesale vs. GTS Telecom in Eastern Europe
Invitel International Strategy: Focus on Turkey & Russia
Q&A: Strategia Euroweb România