.

Euroweb Romania a anunțat pe 7 iulie semnarea unui nou contract pentru echipamentele de telecomunicații Juniper Networks. Euroweb Romania a achiziționat platformele Juniper Networks prin intermediul companiei Infratel Net, Juniper Networks Elite Partner în România. Proiectul, care se derulează pe parcursul a 4 luni, este o continuare a colaborării din 2006, când Euroweb Romania și-a upgradat rețeaua națională cu platforme de routare din seria M furnizate de Juniper Network, pentru a crește nivelul de securitate și fiabilitate a serviciilor oferite clienților săi. Contractul semnat anul acesta vizează upgradarea capacității rețelei naționale de la 1G la 10G. Upgradarea permite diversificarea paletei de servicii oferite de Euroweb Romania clienților săi pe platforma furnizată de Juniper Networks.

„Unul dintre avantajele oferite de Euroweb Romania prin oferta de servicii și produse este accesul la tehnologie de ultimă oră", declară Laurențiu Stan, Director General al Euroweb Romania. „Pentru a ne putea diversifica și mări portofoliul de servicii oferite și pentru a atinge standarde de calitate superioară, am decis upgradarea capacității rețelei naționale de la 1G la 10G.

Upgradarea rețelei naționale Euroweb cu echipamente Juniper Networks se desfășoară pe o perioadă de 4 luni și presupune instalarea mai multor routere din seria M în orașe importante din țară. Astfel, au fost instalate routere MX480 în București, Timișoara, Iași, Cluj, urmând ca în luna iulie să fie instalat unul și în Constanța. Router-ul M320 va fi upgradat cu interfețe 10G, urmând ca apoi să fie mutat de la actuala locație, Timișoara, în Frankfurt, schimbare care va conduce la creșterea capacității de interconectare în Frankfurt la 2x10G.