.

Modelul Evo N800v lansat de Compaq anul acesta este un excelent instrument de lucru, mai ales în cazul călătoriilor de afaceri, datorită flexibilității sale, a vitezei performante de operare și a ecranului de dimensiuni destul de mari și a clarității pe care o oferă. Evo N800v corespunde cerințelor utilizatorilor întreprinderilor mici și mijlocii care nu au nevoie de o înnoire anuală a laptop-urilor, fiind atractiv atât prin design, cât și prin prețul moderat de achiziție. Modelul se distinge prin mobilitatea componentelor sale, așa încât sistemul MultiBay permite numeroase opțiuni, precum floppy drive, două hard drivere, baterie, drivere optice. Convexitatea argintie de pe capac, denumită MultiPort, este și ea funcționabilă sub forma unui model Bluetooth sau a unuia Wi-Fi.
Compania Compaq a preferat dotarea laptop-ului cu un drive 8X DVD-ROM, în detrimentul unor opțiuni de rescriere pentru backup-uri, de genul dischetei sau al driverului CD-RW. Modelul Evo N800v cântărește aproape 3 kg (3,46 kg împreună cu acumulatorul) și are dimensiuni destul de mari (12,75 inchi în lățime, 1,4 inchi grosime). Ecranul cu cristale lichide (LCD) de 15 inchi are o rezoluție de 1.4000x1.050, luminozitate și culori la o saturație ridicată.
Laptopul oferă condiții ideale pentru vizionarea filmelor de pe DVD-uri, datorită, în mare parte, difuzoarelor JBL Pro încorporate în partea frontală. Modemul, Ethernetul, porturile infraroșu alături de două dintre cele mai rapide și noi porturi USB 2.0, slot-ul Type II PC asigură conexiuni rapide și sigure. Dezavantajele apar la nivelul tastaturii, din cauza barei de spațiu prea scurte care nu o face ușor accesibilă, existând chiar posibilitatea atingerii, în schimb, a tastei Insert. În plus, conectorii (alimentare, mouse) sunt ascunși sub o clapetă de plastic, existând pericolul ruperii sau dezmembrării acesteia. Laptopul este dotat cu un procesor Pentium 4-M de 1,7GHz, cu memorie de 256MB DDR SDRAM. Comparativ cu modelul Tecra 9100 de la Toshiba, Evo N800v are o viteză mai mică de rulare a driverului de 30GB, de 4,200 de rotații pe minut, față de 5,400 de rotații cât au celelalte modele. În schimb, bateria sa are o durată de viață de 155 minute, în lipsa unei surse de curent, cu 5 minute mai mult decât în cazul Tecra 9100 și cu 34 de minute mai mult decât ThinkPad A31p.Evo N800v a fost proiectat pentru a oferi mobilitate, iar în privința performanțelor tehnice s-a dovedit extrem de competitiv.