.

Garmin International Inc., divizie a Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), lider global în producția de sisteme de navigație, a anunțat lansarea GPSMAP 62, cea mai nouă serie de dispozitive robuste pentru mediul outdoor. Designul a fost îmbunătățit iar noile opțiuni de cartografiere și inovații tehnice îi vor încânta pe vânători și pasionații de drumeții și geocaching.

"Seria GPSMAP 60 s-a numărat printre cele mai de succes game, iar noua serie GPSMAP 62 și-a îmbunătățit forma și funcționalitatea pentru a crea din nou, dacă mai era cazul, cel mai bun sistem din clasa sa", precizează Bogdan Condurățeanu, director tehnic al Sheba Distribution, importator unic al Garmin în România. "Fie că ești un utilizator Garmin înfocat, fie că ai achiziționat pentru prima oară un dispozitiv, GPSMAP 62 se comportă ideal în combinarea noilor tehnologii de recreere în mediul outdoor și confortabilitatea în utilizare."

Seria Garmin GPSMAP 62 dispune de un ecran color de 2,6 inch, lizibil la lumina soarelui, o baterie care rezistă până la 20 de ore, un receiver GPS de înaltă sensibilitate și o antenă quad helix pentru o recepție de neegalat. Cele trei modele distincte, rezistente la apă, se mulează pe interese și activități diferite. Modelul standard GPSMAP 62 include o hartă de bază globală cu relief umbrit. Modelul GPSMAP 62s deține în plus o busolă electronică în 3 axe și conectivitate wireless pentru împărtășirea rutelor, traseelor, punctelor de legătură și geocache între alte dispozitive Garmin. GPSMAP 62s include un barometru altimetric care verifică schimbările de presiune pentru a indica altitudinea corectă.

În plus față de aceste funcții, GPSMAP 62st include hărți topografice preîncărcate pentru Statele Unite. Harta de pe GPSMAP 62st acoperă drumurile principale, drumurile orășenești și rurale, autostrăzile, râurile și lacurile dar și parcurile naționale, locale, pădurile și zonele sălbatice. În plus, poți căuta puncte de interes după nume sau locurile din proximitate și poți vizualiza detalii descriptive despre contururile de teren, elevațiile topografice și puncte geografice.

Pentru ca utilizatorii să profite de întreg potențialul cartografic al dispozitivelor Garmin, fiecare model din seria GPSMAP 62 este compatibil cu serviciul cu plată Garmin BirdsEye™ Satellite Imagery, comunitatea online gratuită Garmin Connect™ dar și software-ul Garmin Custom Maps ce înlesnește transferul de hărți printate și electronice pe dispozitivele compatibile.

Pasionații de geocaching pot contribui la sănătatea mediului înconjurător renunțănd la hârtie și folosind eficient seria GPSMAP 62, ce poate descărca informații despre punctele cache direct pe dispozitive. Fiecare model stochează și afișează informații utile precum locul, tipul de teren, nivelul de dificultate, indicii și descrieri, astfel încât să nu mai ai nevoie de hărți printate. Află mai multe despre geocaching la www.garmin.com/geocaching.

Personalizarea hărților pentru dispozitivele outdoor Garmin este cât se poate de ușoară. Prin doar câțiva pași, Garmin Custom Maps poate scana detaliile, punctele de referință ale hărților printate sau electronice existente , iar apoi le poate converti într-un format accesibil pe seria GPSMAP 62, sau pe modelele compatibile, Garmin Oregon, Dakota sau Colorado.

Experiențele vor rămâne mult timp după ce activitatea a luat sfârșit, cu ajutorul Garmin Connect, comunitatea online gratuită ce adună peste 20 de milioane de activități pentru împărtășire, stocare și analiză pe www.garminconnect.com. Pasionații de călătorii și fitness pot împărtăși activități pe Facebook și Twitter, le pot exporta pe Google Earth sau pot retrăi experiențele în moduri diferite: table view, calendar view sau pe o varietate de hărți ce include și Google Earth.

Fiecare model din seria GPSMAP 62 are integrat un GPS de înaltă sensivitate ce include HotFix, sistem ce calculează automat și stochează informații importante ale sateliților astfel încât aceștia vor ajuta la calcularea rapidă a poziției lor. Seria GPSMAP 62 include un sistem de montare care este compatibil cu aceleași accesorii precum Garmin Oregon, Dakota și Colorado. Alte funcții importante sunt navigarea foto și memoria integrată pentru stocarea hărților.

Modelele GPSMAP62s și GPSMAP 62st dispun de asemenea de USB de înaltă viteză pentru transferuri rapide de hărți de pe calculator. De asemenea, modelele includ o busolă electronică în 3 axe, ce afișează direcția de mers chiar și atunci când posesorul stă nemișcat. GPSMAP 62 și GPSMAP 62s pot fi personalizate pentru orice activitate, datorită memoriei integrate de 1,7 GB, în care se pot încărca hărți în tehnologie NT precum Atlasul Digital al României.

Garmin GPSMAP 62 are un preț de 299 Euro, GPSMAP 62s costă 399 Euro iar modelul GPSMAP 62st, 479 Euro. Sistemele sunt disponibile în România.