.

Peste 2,5 milioane de persoane au vizitat deja Expo Astana 2017, care în decurs de două luni a depășit cu jumătate de milion numărul total al vizitatorilor pe care spera să-i atragă în cele trei luni de expoziție, relatează EFE, citata de Agerpres. "Preconizam ca două milioane de persoane să viziteze expoziția în decurs de trei luni. În ziua de azi, cifra a ajuns deja la 2,5 milioane de vizitatori", a declarat directorul companiei organizatoare a Expo, Ahmezhtan Yesimov, la o reuniune cu președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev. Rata de ocupare a numeroaselor hoteluri și hosteluri din capitala kazahă a crescut cu 26 la sută de la inagurarea Expo la 9 iunie.
 
"Expoziția a influențat pozitiv toate sectoarele economiei. Sunt mai mulți turiști în hoteluri și restaurante. Bugetul capitalei a primit mai multe resurse și s-au creat mai multe locuri de muncă", a declarat la rândul său, președintele de Nazarbaiev, într-un comunicat difuzat de președinția kazahă. 
 
 
În comunicat se arată că 200 sute de companii din țară au folosit aproximativ 200.000 de muncitori în construcții pentru a ridica complexul Expo.
 
 
Expo Astana 2017, dedicată energiilor regenerabile, își va închide porțile la 10 septembrie.