.

Rețeaua de socializare Facebook ar urma să lanseze în această lună un telefon mobil sub marcă proprie. Potrivit presei internaționale de specialitate, în cadrul unui eveniment care se va desfășura pe 15 ianuarie, Facebook va prezenta jurnaliștilor un smartphone. Rețeaua de socializare a trimis invitații către jurnaliștii din Statele Unite pentru a participa la un eveniment special care se va desfășura pe 15 ianuarie. Invitația accentuată de mesajul "vino să vezi ceea ce construim" este privită de către presa de specialitate drept o rampă de lansare oportună pentru Facebook, precizeaza Mediafax. De câțiva ani diverse publicații online au susținut ideea potrivit căreia rețeaua de socializare lucrează la un smartphone sub marcă proprie, prin care compania își dorește să concureze cu Apple, celebrul producător iPhone.

Aplicațiile Facebook sunt deja foarte răspândite la nivel mondial în toate magazinele online de achiziționare de aplicații. Totodată, prin achiziționarea serviciului fotografic Instagram, Facebook și-a lărgit paleta de servicii pe care le poate oferi utilizatorilor săi, scrie Daily Mail. Zvonurile din domeniul IT&C au vehiculat informația potrivit căreia Facebook ar fi angajat o serie de programatori și designeri care au lucrat la conceperea iPhone-ului și a iPad-ului, urmând ca partea de hardware a viitorului său smartphone să fie concepută de către taiwanezii de la HTC.

În trecut rețeaua de socializare a mai colaborat cu HTC pentru producerea modelelor de smartphone-uri ChaCha și Salsa, ambele aparate având atât butoane dedicate Facebook cât și interfațe speciale pentru această rețea.

Facebook mai are în plan, pentru următoarea perioadă, lansarea unei noi opțiuni la Messenger-ul său prin intermediul căreia utilizatorii pot efectua apeluri de tip voce fără a fi perceput vreun tarif pentru acestea.