.

Lumea magică a lui Harry Potter capătă viață mai mult ca niciodată înainte, relatează Reuters, citată de Agerpres. Fanii cărților din serie pot zbura acum pe deasupra Școlii Hogwarts de vrăjitorie și a terenurilor de vâjthaț în cadrul unei experiențe digitale foarte incitante. Experiența Hogwarts a fost lansată pe site-ul fanilor Pottermore.com pe 1 septembrie, pentru a corespunde cu ziua când orfanul în vârstă de 11 ani, Harry Potter, a început cursurile la Școala Hogwarts în cartea lui J.K. Rowling din 1997, "Harry Potter și piatra filosofală".
 
Deși Școala Hogwarts a fost recreată de multe ori în filme, lucrări artistice și parcuri tematice, experiența digitală gratuită le permite fanilor să zboare prin exteriorul castelului, pe deasupra pădurii interzise și a colibei lui Hagrid și chiar a terenului de vâjthaț.
 
 
"Această nouă caracteristică a site-ului nostru reprezintă prima oportunitate pe care fanii o au de a explora faimoasa școală de vrăjitorie oriunde și oricând și în propriul lor ritm", precizează Henriette Stuart-Reckling, director global digital al Pottermore.
 
 
Cele șapte cărți despre Harry Potter ale lui J.K. Rowling s-au vândut în peste 400 de milioane de exemplare în întreaga lume și au fost ecranizate în opt filme ce au adus venituri de șapte miliarde de dolari.