.

23.02.2007
COSMOTE - rezultate financiare pentru 2006 si planuri pentru 2007
Va invitam vineri, 23 februarie, incepand cu orele 9.30, la o intalnire cu presa, cu ocazia anuntarii rezultatelor financiare ale COSMOTE pentru anul 2006 si planuri pentru 2007. Intalnirea cu presa va avea loc la Hotel Howard Johnson din Bucuresti, sala Colorado. La eveniment vor lua parte domnii Nikolaos Tsolas, CEO COSMOTE Romania, si Antonis Kerastaris, CFO COSMOTE Romania.

22.02.2007
WiMAX in competiția telecom - ediția a II-a
Revista 'e-FINANCE', lunar de afaceri, finanțe și tehnologii, prin Departamentul 'e-FINANCE Events' organizează la București in data de 22 februarie 2007, ora 9:00, la Hotel Crowne Plaza, Crown Ballroom B&C, conferința 'WiMAX in competiția telecom', ediția a II-a.
Broadbandul wireless revoluționează viața cotidiană datorită creșterii cerințelor de informații disponibile, imediat și oriunde se află solicitantul. Tehnologiile wireless caștigă tot mai mulți adepți, fie că este vorba de 3G, Wi-Fi, WiMAX sau UWB, pentru că răspund unor cerințe specifice ale utilizatorului. in ce măsură o instalare a unei rețele wireless poate oferi utilizatorilor un mod de a-și upgrada ușor rețeaua existentă incepand cu proiectarea și terminand cu echipamentele și tehnologia cea mai potrivită, sunt cateva dintre intrebările la care sperăm să găsim răspuns.
WiMAX este o tehnologie care ar putea intensifica concurența pe piața de telefonie mobilă, lucru ce ar putea duce la scăderea prețurilor și cu siguranță va spori accesibilitatea serviciilor. WiMAX doreste să revoluționeze modul in care operatorii de comunicații mobile vor asigura accesul wireless de bandă largă. Noua tehnologie, promite să aducă in Romania conexiuni stabile și performante, și noi servicii, de telefonie mobilă prin Internet.
WiMAX este o posibilă alternativă de bandă largă wireless pentru zone metropolitane și iși propune să reduca prăpastia dintre orașe și sate in domeniul digital. Potențialul WiMAX constă in oportunitatea de a depăși restricțiile de cost, limitările de acoperire și dificultățile operaționale asociate tehnologiilor din competiție precum DSL, 3G și wireless LAN.
Rămane astăzi provocarea de a descoperi potențialul de piață al acestei tehnologii și validarea unor strategii de dezvoltare profitabile. 
Evenimentul se va bucura de prezența Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații și Inspectoratului General pentru Comunicații și Tehnologia Informației.
Industria va fi reprezentată de Asociațiile profesionale din domeniu, furnizori de servicii publice de comunicații, producători și furnizori de echipamente de telecomunicații, operatori, antreprenori, distribuitori și integratori de soluții din domeniul IT&C, precum și beneficiari de servicii de comunicații.
Partener media: Revista COMUNIC@ȚII Mobile.

20.02.2007
Lansarea IBM KidSmart in Romania
IBM Romania in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii anunta ''Lansarea programului educational pentru prescolari - IBM KidSmart Early Learning'' - in Romania, ca parte a angajamentului sau fata de comunitate si din dorinta de a dezvolta o societate bazata pe cunoastere. KidSmart este un program educational destinat copiilor cu varste cuprinse intre 3-7 ani, oferindu-le acestora acces la tehnologia educationala de ultima generatie; echipamentele si programele software care fac parte din kitul pus la dispozitia gradinitelor vor ajuta copiii in primii pasi facuti pentru a invata alfabetul, aritmetica, arta si nu in ultimul rand de a-i familiariza cu utilizarea calculatoarelor. Programul KidSmart se deruleaza in 7 orase ale tarii: Bucuresti, Sibiu, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara.
In contextul anuntarii programului educational IBM KidSmart in Romania, va invitam cu deosebita placere la Conferinta de presa ce va avea loc Marti, 20 februarie, 2007, orele 11:00 la Gradinita nr. 222, Strada Arad, Nr. 38, Sector 1, Bucuresti. Cu aceasta ocazie va fi semnat Acordul de Donatie intre IBM Romania si Ministerul Educatiei si Cercetarii.
La conferinta de presa vor participa: domnul Mihai Tudor, director general IBM Romania si domnul Dumitru Matei, Secretar de Stat pentru Invatamantul Preuniversitar, Ministerul Educatiei si Invatamantului.

Agenda:
11:00 - 11:30 Welcome coffee/Registration
11:30 - 12:15  Press conference. Speech:Mihai Tudor, director general IBM Romania, si Dumitru Matei, Secretar de Stat pentru Invatamantul Preuniversitar.
12:15 - 12:30  Q&As
12:30 - 13:00   Buffet

16.02.2007
OPEN SOURCE & LINUX FOR ENTERPRISE
Ne face o deosebita placere sa va invitam sa participati la cea de a V-a editie a OPEN SOURCE & LINUX FOR ENTERPRISE. Evenimentul va avea loc vineri 16 februarie 2007, incepand cu orele 9.30, in cadrul hotelului Intercontinental - salonul Florentin.Pentru detalii va rugam sa ne contactati sau sa accesati www.idg.ro/evenimente//linux07/
Participarea ca auditoriu se face gratuit, pe baza de inregistrare la 316 11 32, 316 26 21 sau anisandu@idg.ro .

15.02.2007
Orange lanseaza o solutie de afaceri inovatoare pentru companii
Cu ocazia lansarii unei noi solutii destinate eficientizarii activitatii companiilor, Orange are placerea sa va invite la conferinta de presa care va avea loc la hotelul Howard Johnson in data de 15 februarie, incepand cu ora 11:00, in sala Iridium. In cadrul evenimentului, compania va anunta disponibilitatea unui serviciu  ce permite dezvoltatorilor de software construirea unor aplicatii ce au ca scop optimizarea activitatii companiilor mari   precum si a unei oferte comerciale dedicate. De asemenea, veti avea posibilitatea sa asistati la prezentarea unor studii de caz privind domeniile de aplicabilitate a noii solutii.
La eveniment vor mai participa invitati ai unor companii din domeniul IT, precum si directorul comercial al Orange Romania, Thierry Millet.

15.02.2007
Conferinta IDC IT Security Roadshow 2007
Avem placerea de a va invita sa participati la conferinta IDC IT Security  Roadshow 2007 in data de 15 februarie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salile de conferinta A&B&C&D, incepand cu ora 08:45.
http://www.idc-cema.com/events/?itsecurity07ro  
Partenerii anuntati ai conferintei: CISCO Systems (Platinum), ISS (Silver), APC (Silver), NORTEL (Silver), AXEL SOFT IT Group (Silver).
Parteneri media: Club IT&C, MarketWatch, eFINANCE, COMUNICATII MOBILE.
Eveniment sustinut de:  NewsIn, The Money Channel

In 2007 roadshow-ul IDC avand ca tema securitatea IT se va opri in 29 de capitale din Europa, Africa si Orientul Mijlociu, printre care si Bucuresti.  
Prea multe organizatii privesc inca Tehnologia Informatiei ca un set de probleme cu solutii clare. De fapt, securitatea IT reprezinta un proces constant de protectie ce acopera toate aspectele legate de IT: de la hardware si infrastructura sistemului la software si utilizarea retelei. In timp ce administratorii de sistem sunt in general constienti de aceste principii, putini le-au aplicat deja '“ se pierde mai mult timp pentru tratarea simptomelor decat pentru cautarea cauzelor.

Invitatii nostri speciali, experti in securitatea IT va vor impartasi din experienta lor si va vor ajuta sa recunoasteti amenintarile inainte ca acestea sa va afecteze negativ activitatea:
- Craig Fellenstein si Ofer Akerman '“ experti in securitatea virtuala; vor face o demonstratie de hacking in care se vor provoca unul pe celalalt, pe scena, venind cu amenintari si solutii pe moment.
- Sebastian Schreiber '“ Hacker-ul etic va demonstra live vulnerabilitatea retelelor neprotejate WiFi plimbandu-se intr-o masina prin centrul orasului. (Restrictiile legale il impiedica pe Schreiber sa patrunda in encrypted WLANs, desi el ne va explica cum procedeaza).  

Analistii nostri vor furniza sfaturi despre securitate ca process si va vor reaminti ca principalul scop al oricarei organizatii este furnizarea unui cadru sigur pentru desfasurarea afacerilor si acces la sistemele cheie.

AGENDA PRELIMINARA
***IDC isi rezerva dreptul de a modifica programul evenimentului, aceasta fiind doar o versiune preliminara a acestuia.  

08:45        Inregistrarea participantilor  
09:30        Intampinarea participantilor de catre Moderatorul conferintei
09:35        IDC Romania - intampinarea participantilor
                Laurentiu Popescu, Branch Manager, IDC Romania  
09:45        Reanalizarea solutiilor de securitate: e momentul sa nu ne mai invartim in jurul cozii
               Thomas Vavra, Research Director, Software, CEMA Region
10:10        Demonstratie a vulnerabilitatii retelelor WiFi neprotejate (PRIMA PARTE)
                Sebastian Schreiber, Founder, SySS Gmbh
10:20        Dialog platonic despre securitatea IT proactiva in era terorismului cibernetic
                Ofer Akerman, Business Intelligence Expert, Cobrador  
                Craig Fellenstein, Counterterrorism, Intellectual Property, and Incident Command  
                and Control Expert, Intelligence Operations Group  
11:10        Pauza de cafea
11:40        Prezentare CISCO Systems
12:05        Prezentare CISCO Systems - studiu de caz        
12:25        Intrebari & raspunsuri
12:35        Pranz
13:35        Prezentare reprezentant APC
14:00        Prezentare reprezentant ISS  
14:25        Prezentare reprezentant Axel Soft IT Group
14:50        Demonstratie a vulnerabilitatii retelelor WiFi neprotejate (PARTEA A DOUA)
                Sebastian Schreiber, Founder, SySS Gmbh  
15:30        Discutii libere
16:00        Tombola  

Evenimentul se adreseaza in special:
CIO, CEO, CTO, CISO, Chief Security Officers, Managerilor IT, Directori IT, Privacy Officers, Network Security Managers,  
Antivirus, Email Monitoring, VPN si 3A Managers participarea acestora la eveniment fiind GRATUITA.

07.02.2007
Prezentarea noului Director General al Romtelecom
Miercuri, 7 februarie, începând cu orele 14:30, Romtelecom organizează o conferință de presă, la Hotel Howard Johnson din București, sala Colorado, pentru a-l prezenta pe noul Director General al companiei, domnul Yorgos Ioannidis. La conferință vor lua parte domnii Panagis Vourloumis, CEO și Președinte OTE, Președinte Romtelecom; Yorgos Ioannidis, noul Director General al Romtelecom; James Hubley, fostul Director General al Romtelecom, și Cătălin Dima, Director Executiv Juridic și Corporate Affairs Romtelecom.

07.02.2007
Sonny Ericsson - lansare de noi terminale mobile
La doar câteva ore după anunțarea globală a noilor telefoane Sony Ericsson, compania are plăcerea de a le avea în România pentru a vi le prezenta, invitându-vă miercuri 7 februrie, orele 17, la Club Embryo (Str. Ion Oteteleșanu 3) la o simfonie a viitorului în imagine și sunet.