.

Cinemateca FestCo și Caravana Filmului Românesc prezintă pelicule românești în aer liber, în cadrul Festivalului Comediei Românești - festCO, ce se desfășoară în perioada 24 mai - 1 iunie, informează un comunicat, citat de Mediafax. Caravana Filmului Românesc se oprește, pentru o săptămână, la Teatrul de Comedie, în Centrul Vechi al Bucureștiului, acolo unde are loc cea de-a XII-a ediție a Festivalului Comediei Românești - festCO (24 mai - 1 iunie). Mari actori ai scenei românești, care joacă sau au jucat de-a lungul timpului pe scena Teatrului de Comedie, precum și mari actori ai filmului românesc vor împărtăși din experiența lor profesională, acompaniind, astfel, proiecțiile unor pelicule în care au fost protagoniști.

Prin urmare, publicul îi va putea vedea pe ecran, dar și pe scena din fața lui pe Marin Moraru, protagonistul filmului "Operațiunea Monstrul", de Manole Marcus, pe Stela Popescu, protagonista filmului "Nea Mărin Miliardar", de Sergiu Nicolaescu, pe Emilia Popescu, protagonista filmului "Divorț din dragoste", de Andrei Blaier, pe Horațiu Mălăele, de data aceasta în calitate de regizor al filmului "Nuntă mută", și pe Andi Vasluianu, în cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni și melci".

Proiecțiile se desfășoară în aer liber, în fața Teatrului de Comedie București, sâmbătă ("Despre oameni și melci"), duminică ("Nunta mută"), pe 29 mai ("Divorț din dragoste"), pe 30 mai ("Nea Mărin Miliardar") și pe 31 mai ("Operațiunea Monstrul"), de la ora 21.30.

Accesul la toate proiecțiile este liber.

Festivalul Comediei Românești - festCO a fost înființat în 2003, la inițiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiță. festCO are ca scop promovarea dramaturgiei românești și a celor mai bune spectacole care au la bază texte de comedie românească. Cele 11 ediții desfășurate până acum au reunit trupe de teatru din țară și din străinătate, atât teatre de stat, cât și companii independente.

Anul acesta, festCO este dedicat comediei în toate formele ei și este structurat pe două secțiuni importante, secțiunea "In", cu spectacole produse de teatre finanțate de stat, și secțiunea "Off", ce cuprinde mai multe secțiuni: spectacole de teatru independente, spectacole de teatru pentru copii și tineret, lansări de carte, expoziții și proiecții de filme.

Caravana filmului românesc - Capodopere ale cinematografiei naționale este un proiect inițiat și derulat de Mdv Audio Studio, împreună cu Asociația CineCultura, începând din vara anului 2013. Până în prezent, caravana a ajuns în orașele Ploiești, Constanța, Onești, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului și a prezentat, la o calitate audio și video de excepție, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naționale. De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care Mdv Audio Studio, împreună cu Asociația CineCultura, îl desfășoară - Caravana filmului românesc- Cartea și filmul.