.

BitDefender, divizia de securitate a datelor din cadrul companiei românești SOFTWIN și Flamingo Internațional anunță lansarea unui parteneriat prin care Flamingo va asigura suportul tehnic pentru suita de 54 de produse BitDefender, 'on-site' (la sediul clientului), pe întreg teritoriul României.

Parteneriatul vizează atât clienții BitDefender existenți, cât și cei potențiali, indiferent de mărime și localizare în teritoriu. În prezent, Flamingo Internațional dispune de acoperire națională și o experiență bogată în domeniul tehnologiei informației, formându-și o echipă de specialiști și extinzându-și aria de capabilități în domeniul serviciilor. Aceste caracteristici au reprezentat atuuri esențiale în dezvoltarea acestei demers, care reprezintă continuarea parteneriatului precedent privind distribuția produselor BitDefender în rețeaua magazinelor Flamingo.

'Politica Flamingo este de diferențiere, de anticipare permanentă a nevoilor clienților noștri. De ceva vreme noi oferim mai mult decât simple produse, oferim soluții care răspund unor nevoi complexe. De aceea, acest parteneriat cu SOFTWIN este o mișcare strategică, un demers câștigător pentru fiecare din parțile implicate. Am fost de multe ori deschizători de drumuri, considerăm că asta este într-un fel obligația unui lider și acest tip de parteneriat este o confirmare în acest sens, iar rezultatul colaborării dintre două nume de top cum sunt Flamingo și SOFTWIN nu poate fi decât un succes', a declarat Dan Topală, Membru în Consiliul de Administrație Flamingo Internațional.

Primul pas dupa semnarea contractului între cele două firme este certificarea specialiștilor din echipa Flamingo. Aceștia vor răspunde cerințelor sau sesizărilor utilizatorilor BitDefender și vor furniza servicii de implementări, administrare și devirusare, respectând standardele SOFTWIN. Clienții din cele 41 de județe în care există puncte de lucru Flamingo vor beneficia de un timp mediu de răspuns de maximum 24 de ore, la cererile de suport tehnic BitDefender.

'Pregătim acest proiect încă de la începutul anului, iar motivația principală este dorința de a dezvolta și menține permanent un grad de satisfacție ridicat al clienților noștri și de a oferi un timp de răspuns cât mai scurt la cerințele acestora. Până în prezent, am asigurat suportul în teritoriu prin forțe proprii, dar pe măsură ce ne-am dezvoltat, iar baza de clienți a crescut, am căutat o soluție care să ne ofere certitudinea că, în orice moment și în orice loc, calitatea și disponibilitatea serviciilor noastre sunt la nivel maxim' spune Oliviu Talianu, BitDefender Country Manager.

Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuția de produse IT și Consumer Electronics cât și pentru proiectarea și producția de calculatoare. În România firma deține o rețea de peste 80 de magazine IT și Consumer Electronics și filiale în 41 de orașe.
Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo și-a întărit poziția de lider pe piața IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unități, ceea ce reprezintă o cotă de piață de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.
Din grupul Flamingo face parte cea mai importantă companie de distribuție a produselor IT și Consumer Electronics de pe piața romanească - Flamingo Distribution Center, ce deservește în prezent un număr de 1500 clienți activi și acoperă întreg teritoriul țării prin parteneri locali și prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal și depozit dedicat.
La sfârșitul lunii iunie s-a încheiat cu un succes remarcabil oferta publică inițială de acțiuni Flamingo Internațional. În urma acesteia, s-a vândut un volum de 19,55 milioane acțiuni (cu 15% mai mult decât volumul inițial scos la vânzare), obținându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv și Intensiv, Future World, Retail Internațional. Astfel, începând din 22 iunie, numărul acțiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20% iar valoarea de piață a companiei Flamingo International S.A. depășește în acest moment 50 milioane euro la preț de ofertă publică inițială.

BitDefender oferă soluții de securitate pentru satisfacerea nevoilor mediului IT actual, oferind administrarea eficientă a amenințărilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali și corporate în mai mult de 100 de țări. SOFTWIN este una din cele mai inovative companii din regiune, fiind singura din Europa de Est care, în ultimii 4 ani, a reușit să câștige 'žIST Prize', numit de organizatori premiul Nobel pentru înaltă tehnologie. Premiul a fost acordat de Comisia Europeană și 14 academii naționale europene pentru inovația și potențialul de piață al tehnologiei BitDefender. Metoda revoluționară de interceptare a virușilor este certificată de către cele mai prestigioase laboratoare de testare din lume: ICSA Labs, CheckMark, CheckVir, TuV și Virus Bulletin. BitDefender este considerat de laboratoarele de testare din Vest ca fiind produsul cu cea mai mare viteză de reacție din lume.

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea și furnizarea de soluții și servicii complexe din domeniul IT&C. Înființată în 1990, SOFTWIN are o echipă de peste 650 de specialiști. Compania exportă produsele și serviciile sale pe 6 continente. 35% din cifra de afaceri este realizată în România, unde SOFTWIN, se poziționează ca o firma de IT de consultanță, oferind clienților săi soluții software pentru problemele complexe de afaceri.