.

Floca, aplicația de Friending lansată luna trecută la Madrid de către o echipă de români, s-a lansat luna aceasta și în România. Aplicația a ajuns deja la 100.000 de descărcări, respectiv 50.000 de utilizatori lunari. “Lucrăm la acest produs de mai bine de trei ani și ne dorim să conectăm oamenii în viața reală, să-i scoatem din online și să-i punem față în față. Am ales Spania drept rampă de lansare întrucât Floca este o aplicație globală și ne va fi mult mai ușor să ne extindem pe alte piețe vorbitoare de limba spaniolă, în primă fază. De asemenea, Madridul este un oraș foarte matur în ceea ce privește ecosistemul de start-up-uri.Mai sunt multe aspecte de îmbunătățit, dar acum focusul nostru este pe retenţia utilizatorilor şi comportamentul lor în aplicaţie. Ne bucură că lansarea în Spania a fost un succes și că intrăm astăzi și în România“, precizează Ionuț Pătrășcoiu – Fondator și CEO. 
 
Numărul peste așteptări al descărcărilor a condus la necesitatea unor schimbări importante la nivelul funcţionalităţilor aplicației. Astfel, pentru a crește gradul de retenție al utilizatorilor lunari, dezvoltătorii aplicației lucrează la noi update-uri. Principala actualizare constă în introducerea unui wall cu oamenii din jur, unde utilizatorii vor avea posibilitatea de a genera și mai mult conținut in-app și posibilități superioare de interacțiune cu alți useri, update ceva fi disponibil în curând.
 
 
La aplicația Floca lucrează o echipă de 11 oameni, care sunt coordonați de către Ionuț Pătrășcoiu – Fondatorși CEO. 
 
Floca este o aplicație de Friending dezvoltată de către Inovaţie Alia, o companie de tehnologie din Iași. Denumirea aplicațieie ste un acronim care reunește funcțiile principale ale acesteia: Friends location și chat around.
 
Aplicația înlesnește interacțiunea între utilizatori prin intermediul funcției de chat și de localizare. Mai precis, un utilizator poate intra în contact cu alții din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, având posibilitatea în același timp să inițieze discuții fără niciunfel de filtrusaubarieră.
 
 
Aplicația se adresează atât celor care vor să cunoască noi oameni, cât și celor care vor să rămână în contact cu prietenii lor – în cazul zonelor aglomerate, precum festivalurile sau evenimentele mari, funcția de localizare îi ajută să rămână în contact cu grupul.
 
Segmentul de vârstă principal al aplicației Floca este între 17 și 24 de ani.
 
Aplicația este gratuită și este disponibilă în magazinele Google Play șiAppStore.