.

Sistemul va fi online cel târziu din octombrie și va costa MCTI cca. 2,2 mld. lei vechi.

MCTI a anunțat marți 19 iulie desemnarea castigatorului pentru realizarea proiectului "Sistem informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei".

Proiectul "Sistem informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei" va fi realizat de catre SC Forte Company SA, a stabilit comisia de evaluare in urma analizarii ofertelor depuse. Proiectul urmeaza sa fie finalizat in maxim trei luni de la data semnarii contractului.

Nu au existat oferte intarziate. Ofertele financiare ale participantilor la licitatie, calificati, au fost urmatoarele: SC Romtelecom SA - 2.796.421.148 ROL, SC Ics Net - 2.831.776.498 ROL, SC Forte Company SA - 2.222.958.020 ROL, SC Prosys SRL - 2.659.500.000 ROL, SC Uti Systems SA - 2.468.134.335 ROL. Ofertele nu contin TVA. In urma analizei ofertelor si a raspunsurilor de clarificare, comisia de evaluare a constatat ca oferta financiara a firmei SC Romsys SA nu respecta conditiile de ofertare si a respins oferta.

Pentru realizarea sistemului informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei au fost cumparate 25 caiete de sarcini si au fost depuse, pana la data limita prevazuta, 2 iunie 2005, 6 oferte. Deschiderea publica a ofertelor a avut loc la sediul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in ziua de 2 iunie 2005, in prezenta membrilor Comisiei de evaluare, reprezentantilor imputerniciti ai contractantilor si a invitatilor.

Comisia de evaluare a avut urmatoarea componenta: Adrian Ionescu - Presedinte, Cristina Andreya Popescu - membru, Iulia-Theodora Bumbac - membru, Cristina-Mihaela Stan - membru, Iulian Drenea Soare - membru. Toate companiile care au depus oferte au fost anuntate in scris despre rezultatele evaluarii, conform OUG nr. 60/2001 privind Achizitiile publice.

"Sistemul informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei"  va asigura existenta unui referinte unice la nivel national, cu asigurarea trasabilitatii la scara internationala UTC, precum si accesul non stop la informatia de timp. Sistemul va permite accesul tuturor utilizatorilor la acest tip de informatie, capabila sa asigure uniformitatea marcarii temporale a tranzactiilor si documentelor atat la nivel national, cat si international, in conformitate cu standardele in vigoare. De asemenea, va fi infiintat un serviciu de monitorizare a parametrilor in care se realizeaza sincronizarea clientilor beneficiari ai acestui sistem.

Sistemul informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei se adreseaza operatorilor de telecomunicatii contribuind la cresterea calitatii serviciilor oferite, utilizatorilor serviciilor publice furnizate prin mijloace electronice, precum si oricarei persoane interesate in obtinerea de informatii exacte privind informatia de timp.

Tranzacția pentru preluarea Forte Company de către Siemens Business Services s-a încheiat
Conform unui anunț separat făcut miercuri 20 iulie, preluarea Forte Company de către Siemens Business Services s-a încheiat, după aprobarea tranzacției de către autoritățile antitrust din România și Austria. Practic, din acest moment, contractul semnat în luna martie 2005 între cele două părți a devenit operațional. Forte Company a fost achiziționată de grupul german Siemens, prin intermediul Siemens Business Services Austria.

FORTE Company și Siemens Business Services Romania urmează să fuzioneze în viitorul apropiat, conform legislației românești în vigoare. Noua companie, Forte Business Services, va reprezenta interesele Siemens Business Services în România, sub marca 'FORTE '“ a siemens company'. Preluarea a fost încheiată în conformitate cu legislația în domeniul concurenței și reprezintă un pas important în strategia Siemens de a-și crește considerabil cota de piață în Europa Centrală și de Sud-Est.

Echipa de conducere a noii companii va fi formată din dl. Cristian E. Constantinescu, fost Director General al Forte Company, dl. Markus Kaiser, fost Country Manager la Siemens Business Services România, și dl. Daniel Cruceanu, fost Country Commercial Manager la Siemens Business Services Romania.

Noua companie se va alinia la modelul global de afaceri al Siemens Business Services, dar va păstra, totodată, cultura și experiența companiei preluate. Forte Business Services va număra peste 300 de angajați și va deține o infrastructură teritorială cu 10 sucursale și puncte de lucru în fiecare județ.