.

Lucrările Forumului Interbalcanic organizat în cadrul proiectului ISIS (Societatea Informațională pentru Europa de Sud-Est) au fost deschise de către Ministrul Dan Nica, pe 25 septembrie 2002.

În alocuțiunea sa, Ministrul Nica a declarat: 'Sectorul IT din România este extrem de dinamic, lucru reflectat de studiul ITC Geneva care arată că, în anul 2001, Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5%.

În ceea ce privește firmele de electronică și IT, creșterea înregistrată a fost de 20%.
În cazul companiilor care au ca obiect de activitate producția de software, creșterea este de 25%, iar pentru exportul de echipamente și servicii IT creșterea este de peste 65%. Dar acest sector nu se poate susține fără cercetare și fără investiții importante și de aceea este de dorit ca un număr cât mai mare de companii românești cu profil IT să propună proiecte care să se califice pentru a obține asistență din partea Uniunii Europene, în cadrul Programului IST.'

Adriana Țicău, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informației în MCTI, a explicat că Programul Cadru 5 IST a fost perceput de companiile românești ca fiind dedicat exclusiv cercetării, ceea ce a impus unele limitări companiilor care doreau să propună proiecte.
Adriana Țicău a adăugat că Programul Cadru 6 se va axa, în mod deliberat, pe partea de soluții concrete, aplicabile la nivel practic, ceea ce va lărgi considerabil sfera proiectelor eligibile.

Programul Cadru 6 are alocat un buget de 3.600 milioane de euro pentru perioada 2003-2006 pentru toate țările participante.
Printre obiectivele proiectului ISIS se numără și realizarea unei evaluări a stadiului în care se găsesc țările din Balcani în ceea ce privește Societatea Informațională și promovarea colaborării între statele din regiune.
Proiectul ISIS este finanțat prin programul comunitar IST (Information Society Technology Program - programul Uniunii Europene privind Societatea Informațională) și are alocată o sumă de 1.199.323 de euro. În cadrul proiectului ISIS participă 8 organizații din România, Grecia, Turcia, Bulgaria și Austria.