.

Prima mini-bibliotecă permanentă în aer liber din Cluj a fost deschisă într-unul din parcurile orașului de organizatorii campaniei 'Cărțile pe față'. Astfel, au fost instituite mici depozite de carte, care pot fi citite pe bancă în parc, precizează Agerpres. Cei care doresc să împrumute o carte pe termen mai lung sunt îndemnați să aducă o altă carte la schimb. Cărțile aflate în parc au fost puse la dispoziția cititorilor de Editura Nemira. 'Împrumuturile de la bănci nu trebuie să fie neapărat legate de sume de bani și nici să necesite o dobândă. La Cluj, există bănci de unde se pot împrumuta cărți: băncile dintr-un parc. Campania 'Cărțile pe față' a lansat în Iulius Parc din Cluj-Napoca acțiunea 'Împrumută o carte de la bancă', prin care clujenii să poată răsfoi oricând cărți aflate chiar pe băncile parcului, în timp ce se bucură de o ieșire în natură', precizează organizatorii.

Căsuța de cărți în care se află mini-biblioteca are forma unei cărți deschise și este amplasată în Parcul Iulius Mall. 'Ne dorim să putem inaugura cât mai multe astfel de căsuțe în toate parcurile din Cluj-Napoca. Firmele și instituțiile care doresc să se implice în această acțiune, pot sponsoriza construirea acestor căsuțe', a precizat Victor Miron, care este unul din inițiatorii campaniei.

De la prima acțiune, din ianuarie 2014, campania 'Cărțile pe față' a realizat deja numeroase acțiuni surprinzătoare prin care să încurajeze cititul într-un mod creativ atât pe Facebook, cât și în mediul offline. Printre aceste acțiuni se numără 'Cabinetul stomatologic anti-cariat' , 'Biblioteca la service auto' sau 'Gala cititorului clujean'.

Campania înregistrează în prezent peste 11.000 de fani pe pagina de Facebook și are nenumărați susținători.