.

Acest produs inovator, reprezentând rezultatul colaborării dintre Motorola și Freeplay Energy Group, pune capăt problemelor legate de durata de funcționare a acumulatoarelor telefoanelor mobile, oferind o utilizare continuă a acestora. În aceste condiții nu mai contează când a fost încărcat telefonul ultima oară sau cât de mult a fost folosit.
Creat pentru oameni aflați în continuă mișcare, care doresc să posede o legătură continuă cu afacerile sau familia, FreeCharge asigură un contact permanent, siguranță și confort pentru utilizatori.

Dispozitivul FreeCharge conține un generator robust, construit la standarde industriale, ce poate fi conectat la telefonul dumneavoastră printr-un adaptor plug-in. Acest modul corespunde specificațiilor oricărui model de telefon mobil, FreeCharge putând fi folosit pentru mai multe dispozitive mobile, cu condiția utilizării unui adaptor diferit pentru fiecare model în parte. Deocamdată, adaptoarele disponibile de pe piață se referă doar la modelele Motorola, dar până în luna iulie a.c. vor apărea adaptoare compatibile cu majoritatea brand-urilor de pe piața mobilă (Nokia, Ericsson etc).

FreeCharge dispune de un sistem dual de încărcare. Poate fi încărcat fie manual, prin intermediul unui braț motor, fie de la o sursă de electricitate obișnuită, prin intermediul propriului adaptor. O baterie internă înmagazinează energia de intrare de la oricare dintre surse, oferind o sursă în plus ce poate fi încărcată oricând doriți dumneavoastră. Aproximativ 45 de secunde de încărcare manuală vor oferi între 4 și 6 minute de convorbire sau câteva ore de funcționare în standby. Încărcarea se face în mod liniar: cu cât se va folosi mai mult timp brațul motor, cu atât mai multă energie se va produce în unitate.
FreeCharge este echipat cu 2 led-uri indicatoare. Primul arată viteza optimă de rotire a brațului motor pentru o funcționare corectă a dispozitivului, iar cel de al doilea indică nivelul de energie stocat în fiecare moment în bateria internă.
Puteți primi și efectua convorbiri în timp ce telefonul dumneavostră este conectat la FreeCharge, iar dimensiunile sale reduse reprezintă un avantaj pentru deținătorii acestuia.

Specificații tehnice
Sursa de putere
Internă: Alternator AC conectat la o transmisie
Externă: Adaptor AC/DC
Baterie reîncărcabilă: 3.6V, 1000 milliamperi

Performanță
Aproximativ 4-5 minute de convorbire (și câteva ore în standby) pentru 30 de secunde de încărcare manuală. O încărcare manuală de 35 minute (sau aprox. 24 ore cu adaptorul AC/DC) va încărca complet bateria internă a dispozitivului, acesta având o capacitate echivalentă
cu cea a unei baterii pentru
handset-uri.

Dimensiuni
Înălțime: 52mm
Lungime: 145mm
Lățime: 60mm
Greutate: 230g