.

Fujitsu Siemens Computers a decis să deschidă un Birou de Reprezentanță la București, după o prezență indirectă în România de aproape 5 ani.
Fujitsu Siemens Computers este prezent în România, prin intermediul partenerilor autorizați, din anul 1996. De-a lungul acestor ani, Fujitsu Siemens Computers a realizat proiecte importante în domeniul administrației publice, al utilităților publice, educațional și al companiilor multinaționale. Printre clienții cei mai importanți ai Fujitsu Siemens Computers în România se numără: Ministerul de Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Apărării Naționale, Transelectrica, Transgaz, RADET, RATB, Shell, Mol, OMV, Lafarge, Alcatel, Philip Morris, ASE București, ISE Timișoara, Universitățile din Timișoara, lași, Cluj, Brașov, Galați. În acest moment, Lasting System și Scop Computers sunt distribuitori autorizați ai produselor Fujitsu Siemens Computers și, în același timp, furnizori de servicii după vânzare. De asemenea, Fujitsu Services, Siemens Business Services și Softnet Services dispun de certificarea de tip Qualified Partner.
'Faptul că Fujitsu Siemens Computers a decis să deschidă un Birou de Reprezentanță la București, după o prezență indirectă în România de aproape 5 ani, este un mesaj pozitiv adresat pieței românești de tehnologia informației și o dovadă în plus a maturității la care aceasta a ajuns. Ca lider european, ne dorim să jucăm un rol de prim rang și în marile proiecte de informatizare a societății românești. Fujitsu Siemens Computers, împreună cu partenerii săi, poate oferi soluții complete pentru domeniile telecomunicațiilor, financiar-bancar, administrație publică, educație, companii private', a declarat Claudiu Florică, directorul reprezentanței Fujitsu Siemens Computers în România.

O istorie europeană de succes
Fujitsu Siemens Computers este rezultatul fuziunii dintre Fujitsu Limited Computers (Europe) și Siemens Computer Systems (1 octombrie 1999). Cele 2 companii veneau, fiecare, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul IT. O serie de produse de succes ale celor două corporații, cum ar fi portabilele Lifebook, au putut fi promovate mai agresiv pe piață sub un nume comun. În scurt timp, Fujitsu Siemens Computers a devenit liderul pieței IT din Europa.
Corporația are în prezent 8.000 de angajați, capacitățile de producție fiind amplasate în Germania. Se operează prin intermediul unei structuri proprii alcătuită din 1.200 de profesioniști IT, care include și birourile de reprezentare din diferite țări, precum și peste 3.000 de parteneri.
Un sistem de service cu o capacitate rapidă de intervenție asigură suportul tehnic necesar obținerii deplinei satisfacții a clienților companiei. Fujitsu Siemens Computers numără printre clienții săi mari întreprinderi din Europa din domeniul industrial, bancar, comerț, telecomunicații și administrație publică, la care se adaugă un număr important de întreprinderi mici și mijlocii, ca și de utilizatori individuali.
Într-o piață concurențială atât de 'fierbinte' cum este cea IT, succesul remarcabil al Fujitsu Siemens nu se putea realiza fără numeroasele alianțe strategice realizate cu peste 1.800 de parteneri - firme producătoare de tehnologie a informației, software sau furnizoare de servicii. Partenerii sunt, în principal, furnizori de soluții eBusiness, Internet, de platforme de planificare a resurselor întreprinderilor și platforme de baze de date.
Fujitsu Siemens Computers are, ca direcție strategică, obiectivul de a deveni un furnizor de soluții IT integrate. Compania își propune să își consolideze poziția ca unul din liderii pieței IT în 'Era Informațională' pe care o parcurgem în prezent. Conceptul fundamental este acela de 'mobilitate', ceea ce presupune asigurarea unei maxime flexibilități, scalabilitate, securitate și adaptabilitate a infrastructurilor informaționale, în concordanță cu solicitările beneficiarilor. Totodată, mobilitatea presupune inventivitate și reacție rapidă la necesitățile utilizatorilor aflați în mișcare, care solicită acces permanent la serviciile și aplicațiile Internet.