.

Cu ocazia vizitei la București a lui Marcus Dekan, vicepreședinte pentru Austria și Regiunea de Sud-Est din cadrul Fujitsu Siemens Computers, pe 23 oct. au fost prezentate rezultatele financiare ale companiei pe primul semestru din anul fiscal 2002-2003, ce marchează o creștere de 65% a volumului de vânzări de produse Fujitsu Siemens în țara noastră.
Claudiu Florică, șeful reprezentanței din România a Fujitsu Siemens Computers a declarat: 'žMă bucur să pot afirma că promisiunea noastră de a fi pe podiumul celor mai importante companii IT din România, s-a îndeplinit. În foarte scurt timp, rezultatele noastre au făcut din Fujitsu Siemens Computers unul din cei mai importanți furnizori de echipamente IT de pe piața din România'. În anul fiscal 2001, cifra de afaceri a FSC a fost pe piața locală de 4.850.000 euro, reprezentând o creștere de 176% față de 2000. 'žRomânia are cel mai mare potențial din întreaga zonă, cu excepția Austriei. Poate că în prezent, situația economică și puterea de cumpărare nu se compară cu cele din alte țări, precum Ungaria de exemplu, însă peste 5 ani, să spunem, în momentul în care situația economică se va egala, potențialul României va fi hotărâtor', a declarat Dekan. Potrivit acestuia, datele prezentate sunt susținute de faptul că piața din România va contribui cu 8 milioane euro la o cifră de afaceri totală pe zona SEE estimată de 35 milioane euro. 'žPe toată zona SEE, preconizăm o creștere de 42% în anul fiscal 2002 față de anul precedent, când cifra de afaceri a fost de 24,5 milioane euro', a adăugat vicepreședintele FSC. În prezent, compania dispune de o rețea compusă din 3 distribuitori (Lasting Systems, Scop Computer și Tornado Sistems) și 4 integratori de sistem (Qualified Partners: Net Consulting, Total Technologies, Fujitsu Services Romania și Siemens Business Services).
Fujitsu Siemens Computers a fost înființată pe 1 octombrie 1999, prin fuziunea dintre Fujitsu Limited Computers (Europe) și Siemens Computer Systems. Fujitsu Siemens Computers este reprezentată în România prin parteneri autorizați din 1996 și a realizat proiecte importante pentru administrația publică, utilitățile publice, instituții educaționale și companii multinaționale.