.

Fundația Motivation și Fundația Vodafone România lansează Caravana Mobilității, o inițiativă pilot în România, prin intermediul căreia persoane cu dizabilitati locomotorii din localități rurale din România care nu au acces la servicii de specialitate primesc echipamente de mobilitate personalizate și beneficiază de adaptări și reparații gratuite ale echipamentelor pe care le folosesc. "Ne bucurăm să anunțăm astăzi primul proiect de acest gen din țară, Caravana Mobilității, împreună cu Motivation, unul dintre primii noștri parteneri și una dintre cele mai apreciate organizații care desfășoară activități in beneficiul persoanelor cu nevoi speciale. Susținem proiectul cu convingerea că răspunde unor nevoi reale și urgente ale persoanelor cu dizabilități locomotorii în zone ale țării unde nu există servicii și asistență de acest gen", precizează Angela Galeta (foto), Director Fundația Vodafone România. Programul are și o componentă de instruire cu privire la dobândirea unui stil de viață independent și transformarea participanților în membri activi ai comunității.

"Caravana Mobilității vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități care au nevoie de serviciile noastre, dar care nu au informații necesare sau nu pot veni să ne ceară ajutorul. Prin evenimentele Caravanei, le deschidem calea spre o viață independentă. Începem cu 30 de persoane de data aceasta, din Neamț și Bacău, și vom continua cu utilizatori de scaune rulante din Tulcea, Alba și Constanța, în lunile următoare. Venim în întâmpinarea lor cu o echipă de specialiști și alături de voluntarii Fundației Vodafone România, partenerul nostru în proiect", a spus Cristian Ispas, Director General Fundația Motivation România.

Prima deplasare a Caravanei Mobilității din acest an a va avea loc în perioada 24-27 iunie, în localități rurale din județele Bacău și Neamț. Până la sfârșitul anului, caravana va ajunge și în județele Alba, Constanța și Tulcea. Aceste județe au fost selectate de către echipele regionale Motivation, pe baza vizitelor la domiciliul beneficiarilor, ca fiind dintre cele mai izolate și cu un număr mare de persoane cu dizabilități fizice. Multe dintre localitățile montane din județele Alba și Neamț, dar și cele din Delta Dunarii și de pe litoral - Constanta si Tulcea, sunt situate la mare distanță de orașe, cu drumuri proaste (sau doar cu acces pe apă), făra acces la informație și lipsite de modalitățile de a solicita sprijin pentru servicii esențiale persoanelor cu dizabilități.

Din echipa Caravanei fac parte un kinetoterapeut, un asistent medical, un instructor de viață independentă, care este el însuși utilizator de scaun rulant, și un specialist în adaptări ale echipamentelor de mobilitate.

Fundatia Vodafone Romania susține Fundația Motivation România de 13 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor și tinerilor cu dizabilități din întreaga țară și pentru dezvoltarea oportunităților de terapie ocupațională pentru tineri cu dizabilități severe dezinstituţionalizați în casele de tip familial Motivation.

Investiția Fundației Vodafone Romania în acest proiect desfăsurat în anul 2014-2015 este de 38.000 de euro, iar valoarea proiectului se ridica la 60.200 de euro, diferența fiind acoperită de Fundatia Motivation Romania.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată in 1998. În cei 16 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale sau locomotorii. Până în prezent, Fundaţia Vodafone a investit 17 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de miscare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 10.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro