.

Fundația Vodafone România anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului „Voluntar de profesie” care pune la dispoziție 9 locuri, pe o perioadă de 9 luni. „Voluntar de profesie” se adresează tuturor celor care își doresc să schimbe în bine viața oamenilor și a comunităților din jur. „Voluntar de Profesie este unul dintre cele mai importante programe dezvoltate de Fundația Vodafone Romănia, întrucât promovează implicarea nu doar ca pe o atitudine dezirabilă, ci și ca pe un mod extrem de simplu de a schimba, în mod real, viața comunității. Astfel, oricine își dorește să lucreze pentru o organizație non profit din România, în beneficiul copiilor, tinerilor cu dizabilități, familiilor dezavantajate sau bătrânilor, își poate urmări acest vis și se poate înscrie în ediția din acest an a programului. Tot ce trebuie să facă este să își aleagă un ONG unde dorește să lucreze și să propună un proiect pe care să îl pună în practică în cele 9 luni de voluntariat. De cealaltă parte, ONG-urile au mare nevoie de oameni bine pregătiți și entuziaști, dispusi să își folosească abilitătile în domeniul social”, precizează Angela Galeta, Director, Fundația Vodafone România.

Fundatia Vodafone Romania asigura salariile celor 9 persoane, precum si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultima sa remuneratie obtinuta pana la inceperea programului „Voluntar de profesie”, in limita a 1000 Euro (net). Programul se adreseaza atat publicului larg, cat si angajatilor Vodafone, 2 din cele 9 locuri fiind alocate angajatilor.

Astfel, persoanele care doresc sa se inscrie in program trebuie sa identifice organizatia non profit, sa obtina acordul acesteia pentru a lucra impreuna timp de 9 luni si sa completeze formularul de inscriere disponibil pe www.fundatia-vodafone.ro, sectiunea Voluntar de profesie, in perioada 10 septembrie – 26 septembrie 2014. Cei 9 castigatori vor fi selectati de catre un juriu format din membrii Consiliului de Administratie si ai echipei Fundatiei Vodafone Romania, conform calendarului programului. Organizatia non-guvernamentala aleasa de candidati trebuie sa isi desfasoare activitatea in Romania, intr-unul din domeniile: sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial si scolar, servicii sociale, voluntariat, incluziunea sociala a persoanelor cu nevoi speciale si ajutor in situatii de urgenta.  Pentru mai multe detalii privind calendarul si regulamentul programului „Voluntar de profesie”, va rugam sa accesati: https://www.vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/v...

„Voluntar de profesie” se desfasoara in Romania din 2002, iar primele patru ediţii au insemnat: 28.600 ore de voluntariat, 65 de proiecte si 15.000 beneficiari, aflati in grija diferitelor ONG-uri partenere din mai multe orase. La editia de anul trecut, cei 18 voluntari au fost implicati in proiecte precum: instruirea copiilor hipo-acuzici cu potential intelectual ridicat in vederea imbunatatirii situatiei lor scolare, sustinerea unor cercuri de pictura pentru copii cu dizabilitati severe de vedere, oferirea de lectii de muzica si infiintarea unei trupe rock pentru copii si adolescenti cu autism si ADHD, cluburi de gastronomie pentru copiii defavorizati etc.

Despre programul Voluntar de Profesie:  „Voluntar de Profesie” este un program inovator lansat in anul 2002 de Fundatia Vodafone Group, la nivel mondial, sub numele de World of Difference. Programul se adreseaza tuturor celor care si-au dorit dintodeauna sa lucreze intr-o organizatie non-profit, dar nu au avut ocazia deoarece desfasurau un alt tip de activitate. Prin intermediul World of Difference, participantii au posibilitatea de a-si lua o pauza de la activitatea lor obisnuita, timp in care sa se dedice cauzei pe care o aleg. Filozofia care sta la baza programului este de a produce o schimbare si de a aduce bucurie in vietile oamenilor care au nevoie de ea, folosind resursele si abilitatile pe care le detin cei care isi depun canditatura in program. Pana astazi, peste 3.025 de voluntari din 19 tari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. Peste 250.000 de fani urmaresc programul prin intermediul social media, sustinand eforturile voluntarilor. Pentru mai multe detalii, puteti intra pe site-ul: http://www.vodafone.com/content/index/about/foundation/wod.html

Fundatia Vodafone Romania – Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-guvernamentale partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.