.

Fundația Vodafone România susține, de peste 13 ani, persoanele cu dizabilități locomotorii sau intelectuale, prin proiecte proprii și parteneriate cu ONG-uri din întreaga țară. “Cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități, celebrată în fiecare an pe 3 decembrie, vrem să subliniem importanța programelor naționale care să încurajeze integrarea în societate a persoanelor cu nevoi speciale. Fundația Vodafone România, cu sprijinul ONG-urilor partenere, desfășoară anual zeci de proiecte de acest gen - de la competiții sportive la caravane menite să ofere asistență specializată”, precizează Angela Galeta (foto), Director Fundația Vodafone România. Anul acesta, Fundația Vodafone România a realizat, alături de Fundația Motivation, programul Caravana Mobilității, o inițiativă pilot, prin intermediul căreia au fost ajutate 105 persoane cu dizabilități locomotorii din zone rurale din județele Alba, Bacău, Constanța, Neamț și Tulcea. Persoanele care nu au acces la servicii de specialitate au primit echipamente de mobilitate personalizate și au beneficiat de adaptări și reparații gratuite, pentru echipamentele pe care le folosesc.

In acelasi timp, tot incepand din acest an, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat, alaturi de acelasi partener,  proiectul Call Center de urgenta pentru persoanele cu traumatisme ale coloanei vertebrale din Romania, in cadrul programului Mobile for Good. Scopul acestui proiect este de a le permite pacientilor cu traumatism al coloanei vertebrale sa aiba acces rapid la toate informatiile relevante, imediat dupa accident, si, de asemenea, sa contecteze spitalele si serviciile non-profit in vederea recuperarii si redobandirii cat mai rapide a independentei personale.

De asemenea, Fundatia Vodafone Romania sustine de peste cinci ani Gala Dizabilitatii, proiect care promoveaza aptitudinile persoanelor cu dizabilitati si recunoaste meritele celor care lucreaza pentru ca aceste persoane sa fie active in toate aspectele vietii sociale, inca de la cele mai mici varste. Si in acest an, gala va avea loc pe 3 decembrie, de Ziua Mondiala a persoanelor cu dizabilitati.

Din anul 2012 si pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania sustine, alaturi de Fundatia Special Olympics, proiectul Atleti sanatosi, in cadrul programului Mobile for Good. Prin intermediul acestui proiect, tinerii cu dizabilitati isi pot monitoriza starea de sanatate. Peste 300 de sportivi cu dizabilitati au beneficiat pana acum de acest proiect.

Mai mult, Jocurile Nationale Special Olympics sunt cel mai mare eveniment sportiv sustinut de catre Fundatia Vodafone Romania, inca din anul 2007, iar proiectul surprinde cel mai bine principiile de toleranta, respect si incluziune a persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Jocurile Naţionale Special Olympics sunt organizate in diferite zone alte tarii, atat in perioada verii, dar si a iernii, iar tinerii participa la diferite competitii sportive. Anul acesta, 2.934 de sportivi cu dizabilitati intelectuale au participat la 17 evenimente sportive, nationale si internationale.

Fundatia Vodafone Romania, alaturi de Asociatia Autism Baia Mare, deruleaza si proiectul T.A.L.E. Tehnologia asista educatia, care foloseste aplicatiile multimedia si tehnologia pentru a oferi o interfata utila si motivanta in interventiile educationale pentru 55 de  copii cu autism.

Proiectul Dupa-amieze vesele, sustinut de patru ani de catre Fundatia Vodafone si derulat de Asociatia Invingem Autismul din Bucuresti, vine in sprijinul copiilor si al parintilor care se confrunta cu probleme privind accesul copiilor la scolile de stat din Romania. Prin activitatile din cadrul proiectului, 50 de copii au ocazia sa socializeze in cadrul centrului si sa invete rutina de gradinita sau scoala.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro