.

Fundația Vodafone România a lansat cea de-a treia ediție a programului de finanțare “Fondul pentru fapte bune”, în valoare totală de 350.000 euro. “Fondul pentru fapte bune” este un program de finanțare de tipul “cerere de propuneri” și se adresează organizațiilor neguvernamentale (asociații, fundații sau federații) care doresc să deruleze proiecte din domeniile educației, sănătății și serviciilor sociale, proiecte care asigură acces la educație, servicii medicale și servicii sociale pentru copii, tineri și bătrâni defavorizați social, economic sau fizic. Fiecare proiect poate beneficia de finanțare în valoare de până la 70000 euro. “Lansăm astăzi cea de-a treia rundă de finanțare pentru proiecte noi, destinată organizațiilor neguvernamentale care pot beneficia pentru prima oară de finanțarea Fundației Vodafone România. Ne așteptăm să primim și în acest an propuneri de proiecte interesante, cu impact în comunitate. În cei doi ani, de când am lansat “Fondul pentru Fapte Bune”, am implementat 19 proiecte în orașe din întreaga țară: București, Cluj Napoca, Baia Mare, Voluntari Ilfov, Brașov, Sibiu, Alba-Iulia, precum și în comunitătile rurale din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea”, precizează Angela  Galeta (foto),  Director,  Fundația Vodafone România.

La aceasta runda de finantare pot avea acces toate organizatiile neguvernamentale inregistrate legal in Romania.  Inscrierea aplicatiilor se face online, pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/. Tot pe aceasta pagina sunt disponibile informatiile privind procesul de inscriere, regulamentul, criteriile de selectie, formularul de inscriere, precum si calendarul rundei de finantare.

Proiectele eligibile pot acoperi zone diverse, cum ar fi, de exemplu: cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, imbunatirea accesului la educatie si servicii publice de asistenta medicala pentru categoriile defavorizate, cresterea calitatii procesului de invatamant, prevenirea abandonului scolar si familal, sau oferirea de servicii sociale pentru categorii defavorizate.

Evaluarea proiectelor propuse spre finantare va fi facuta de o echipa formata din membri ai Consiliului de Administratie, membri ai Fundatiei Vodafone Romania si consultanti externi. Printre criteriile de selectie se numara: concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile eligibile pentru aceasta runda de finantare (educatie, sanatate, servicii sociale), originalitatea, relevanta, alocarea eficienta a resurselor umane si financiare, planificarea eficienta a activitatilor, sustenabilitatea sau impactul proiectului. Vor avea prioritate proiectele care folosesc tehnologia si aplicatiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate, proiectele care se desfasoara pe o arie geografica extinsa si cele cu un numar mare de potentiali beneficiari.

Calendarul rundei de finantare este urmatorul:

3 - 28 august 2015: inscrierea online a proiectelor;  

31 august – 11 septembrie 2015: evaluarea proiectelor inscrise in concurs;

14 – 25 septembrie 2015: anuntarea publica a rezultatelor.

Fundatia Vodafone Romania a lansat “Fondul pentru fapte bune” in anul 2013, pentru a marca aniversarea a 15 ani de activitate si din dorinta de a oferi sprijin si altor organizatii decat celor sustinute in mod traditional. Lista proiectelor sustinute in 2013 si 2014 prin acest program este disponibila pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/.

Pentru a veni in ajutorul ONG-urilor in ceea ce priveste aplicarea la astfel de programe, Fundatia Vodafone Romania organizeaza o intalnire cu organizatiile care doresc sa aplice la runda de finantare “Fondul pentru fapte bune”, editia 2015. Scopul intalnirii este de a facilita dialogul dintre Fundatia Vodafone Romania si ONG-urile care doresc sa obtina finantare in cadrul rundei anuntate. Printre subiectele care se vor discuta se numara si criteriile de eligibilitate, domeniile de finantare, precum si asteptarile pe care le au finantatorii din partea aplicantilor.

Inscrierea se face prin trimiterea unui e-mail la adresa Fundatia.Vodafone_ro@vodafone.com, pana la data de 7 august. Mai multe detalii puteti gasi pe www.vodafone.grantwizard.ro.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari  copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.

www.fundatia-vodafone.ro