.

Producătorii japonezi de aparatură foto Konica și Minolta au fuzionat la începutul lui ianuarie 2003, tranzacția în valoare de 1,6 mld. USD formând un concern cu vânzări anuale de 11 mld. USD. Majoritatea veniturilor Minolta vin din aparatură de birou, în vreme ce comercializarea de film fotografic aduce cele mai mari profituri pentru Konica. Noua companie, Konica Minolta Holdings Inc., va deveni operațională în octombrie 2003, îprintr-un schimb de acțiuni, Konica deținând pachetul majoritar. Combinate, veniturile celor 2 companii vor depăși 8,4 mld. USD/an, ceea ce înseamnă sub o treime din veniturile generate de Canon Inc, cel mai mare producător de birotică din Japonia. Până în martie 2006, noua companie își propune să atingă venituri de 1,3 10,4 miliarde euro și un profit operațional de 1,2 miliarde euro. Forța de muncă a celor 2 producători va fi redusă până în 2005 cu 4.000 de angajați. Corporația va conține 6 companii de afaceri - Advanced Sensing Co., Camera Co., Opto Co., Photo Imaging Co., Medical and Graphic Co., Business Technologies - și încă 2 companii cu funcții comune - Technology Center Co. și Business Expert Co. Unii analiști și-au exprimat îngrijorarea că grupul Konica, a cărui valoare pe piață este de 2 ori mai mare decât a partenerului său, ar putea fi afectat de dificultățile financiare cu care se confruntă Minolta, care raportează pierderi considerabile.
Sub sloganul 'Esenta Imaginii', ('The essentials of imaging'), corporația își propune 'ocuparea unei poziții de lider în domeniul industrial prin întărirea competitivității și diversificarea produselor de prelucrare a imaginii (echipamente de birou) clasa business și consolidarea poziției de lider de piață al produselor optice', au declarat reprezentanții celor 2 companii.
'Pe piața românească, obiectivele noii corporații vor fi consolidarea poziției de lideri ai segmentelor de copiatoare și imprimante laser color și de copiatoare destinate mediilor office și profesionale, precum și dezvoltarea în alte domenii de interes', a declarat Helmut Ignat, director general al Minolta România.