.

Garmin a lansat noul model din gama Forerunner, ceasul de fitness Forerunner 110, un dispozitiv subțire și accesibil dedicat alergătorilor profesioniști și amatori care își doresc să monitorizeze viteza antrenamentelor și distanțele parcurse. "Forerunner 110 îndeplinește cerințele alergătorilor de orice nivel, concentrându-se pe simplitate fără să sacrifice acuratețea informațiilor. După doar câteva secunde după ce ai pășit în afara locuinței, apeși butonul de start al ceasului și antrenamentul poate începe: realizezi ce distanță ai parcurs, care a fost viteza maximă și cât timp ai alergat, toate aceste informații fără setări complicate." a precizat Bogdan Condurățeanu, director tehnic al Sheba Distribution, importator unic Garmin în România.

Inspirate de dorința comună a numeroșilor alergători – "Arată-mi ceasul Garmin care are GPS încorporat și este ușor de folosit" – Forerunner 110 reprezintă dispozitivul ideal accesibil pentru atingerea obiectivelor propuse.În plus față de afișarea timpului și a distanței, Forenunner 110 îți prezintă tempo-ul pe care îl ai într-o tură sau pe durata întregului antrenament. Alergătorii care poartă un dispozitiv Garmin de monitorizare a ritmului cardiac (inclus în unele pachete sau disponibile individual) pot vizualiza nivelul de dificultate al exercițiului lor în timp ce aleargă, întrucât Foreunner 110 afișează informații despre ritmul cardiac și dispune de un calculator de calorii consumate pe baza ritmului cardiac. Între sesiunile de jogging, meniul simplu îi ajută pe alergători să își evalueze antrenamentele, să schimbe funcția auto-lap, să seteze o alarmă sau să editeze profilul utilizatorului.

Rezistent la apă și mai subțire decât oricare alt ceas de fitness de pe piață, Forerunner 110 dispune de un receptor GPS de înaltă sensibilitate cu tehnologia Garmin HotFix® integrată, care recepționează și menține semnalul de la sateliți, perfectă pentru drumurile împădurite sau marile aglomerări urbane. Disponibil în trei culori stilate - negru/gri, cărbune/roșu și gri/roz – Forerunner 110 este foarte aspectuos în timpul joggingului, în birou sau în oraș. Dispunând de o autonomie de 8 ore în modul de antrenament GPS și până la trei săptămâni în modul de power-save, Forerunner 110 poate fi purtat și în timpul zilei, chiar și atunci când nu te antrenezi.

Utilizatorii pot câștiga timp încărcând bateria și uploada informații despre sesiunile de antrenament la Garmin Connect™ în același timp printr-o conexiune USB ușor de folosit, care este folosită și pentru a uploada rapid update-uri de software-uri gratuite de pe www.garmin.co.uk.Forerunner 110 stochează și afișează până la 200 de ore de istoric al sesiunilor de antrenament, astfel că alergătorii își pot vizualiza totalul de puncte, chiar dacă nu au încărcat informațiile pe Garmin Connect.

Folosind Garmin Connect (http://connect.garmin.com), utilizatorii pot înscrie rapid și ușor sesiunile de antrenament, totalul kilometrilor alergați, pot stabili obiective de atins, împărtăși datele cu prieteni și familia, dar pot și participa în comunitatea online de fitness care adună peste 20 de milioane de activități din întreaga lume. Garmin Connect afișează informații precum timpul, distanța parcursă, viteza și ritmul cardiac. Aceste informații sunt prezentate sub forma de tabele și diagrame, ilustrații și o varitate de reprezentări cartografice ce includ străzi, fotografii, informații topografice, hărți de elevație dar și populara aplicație Google Earth. Garmin Forerunner 110 va fi disponibil în România începând cu luna mai la un preț de 847 Lei.