.

Garmin a lansat sistemul nüvi 1490TV, un dispozitiv de navigație care combină funcțiile inovatoare caracteristice modelelor nüvi cu receptorul digital TV DVB-T.

Folosind standardul de televiziune digitală DVB-T, nüvi poate recepta gratuit conținut radio și TV digital din peste 14 țări din Europa.

Sistemul de navigație este ușor de utilizat și deține toate caracteristicile unui Garmin nüvi de top. Prin adăugarea receptorului digital DVB-T, utilizatorii pot avea acces la tot conținutul de televiziune digitală disponibil.

"Nüvi 1490TV este soluția perfectă pentru cei care doresc să urmărească cele mai recente evenimente sportive, telenovele sau chiar emisiuni de gătit", precizează Bogdan Condurățeanu, director tehnic al Sheba Distribution, importator unic al Garmin în România. "Ecranul de 5 inch are dimensiuni ideale astfel încât poate fi pus oriunde în casă, rulotă sau mașină. Poate fi folosit in funcție de nevoile fiecăruia, de la părinții care își iau copiii de la școală, până la șoferii de taxi care își așteaptă clienții."

Șoferii nu vor putea păstra televizorul pornit în timpul condusului. Aparatele au fost restricționate de către inginerii de la Garmin, care au dezvoltat o funcție de siguranță care oprește televizorul de pe nüvi 1490TV în momentul în care mașina se află în mișcare, acesta continuând să afișeze doar funcțiile de navigație.

Nüvi 1490TV dispune de un display tactil color de 5 inch, asigurând că imaginea este luminoasă și plină de culori, ideală pentru vizionarea evenimentelor sportive. De asemenea, poate fi folosit și pentru a vizualiza imagini (cu capacitatea de navigare foto).

Nüvi 1490TV dispune de difuzoare stereo încorporate și o ieșire pentru căști de 3.5mm, o baterie litiu-ion cu durată mare de viață, o antenă integrată necesară pentru zonele în care semnalul DVB-T este bun și alte două antene cu dipoli magnetici pentru zonele cu semnal slab.

Nüvi 1490TV este preinstalat cu hărți rutiere foarte detaliate ale Europei, actualizări gratuite de trafic, sistem de prevenire împotriva camerelor de supraveghere, o bază de date cu peste două milioane de puncte de interes (POI's) ce cuprinde hoteluri, benzinării și multe altele. Funcția Garmin "Where am I" indică locația exactă, cele mai apropiate spitale, sectii de poliție și datele de contact ale serviciilor de ajutor în cazul în care mașina are probleme. De asemenea, șoferii sunt ajutați sa ajungă la destinație de un sistem vocal de direcționare care anunță din timp numele străzilor. Dacă șoferul greșește drumul, nüvi recalculează automat ruta si îl readuce pe drumul cel bun.

Apelarea hands-free este de asemenea disponibilă. nüvi 1490TV poate fi conectat cu telefoane compatibile utilizând tehnologia Bluetooth. Utilizatorii pot găsi și forma numere de telefon (telefoanele care au un suport special pot accesa chiar lista apelurilor primite, cele pierdute și cele formate) sau baza de date de puncte de interes (hoteluri, restaurante, magazine și multe altele).

Nüvi 1490TV receptează în acest moment 20 de canale în București și în îmrejurimi. Nüvi 1490TV este disponibil în România la un preț de 1341 Lei cu Atlasul Digital al României 2008 preîncărcat.

Despre Garmin

Lider global în dispozitive de navigare, Garmin Ltd. și subsidiarele sale concep, produc și distribuie sisteme de navigare, comunicare, informare cât și aplicații începând cu 1989. Majoritatea acestor produse dispun de tehnologia GPS. Produsele Garmin sunt destinate automobilelor și mediului mobil, wireless, domeniului maritim și aviatic. Garmin realizează de asemenea și produse destinate segmentului OEM. Garmin Ltd. are sediul central în Insulele Cayman, iar principalele subsidiare se află în Statele Unite ale Americii, Taiwan și Marea Britanie. Pentru informații suplimentare vizitați www.garmin.ro. Garmin este marcă înregistrată a Garmin Ltd. sau a subsidiarelor sale.