.

  • GECAD Group anunță noua structură formată din 5 companii, fiecare cu propria sa direcție de business
  • Extinderea Grupului a condus la mutarea sediului într-un nou spațiu ce a necesitat o investiție de peste 200.000 de euro

La un an după ce a anunțat schimbarea strategiei de afaceri, Grupul GECAD anunță public primele rezultate ale acestei noi viziuni: extinderea poziției sale pe piața locală și internațională prin intermediul celor 5 companii independente pe care le înglobează.
În mai 2004, GECAD și-a făcut publică hotărârea de a se transforma dintr-o companie într-un grup de firme, fiecare cu propria sa direcție de business. În 2005, Grupul încorporează 5 companii, dintre care patru cu activitate în piață:

AXIGEN - dezvoltă un server de e-mail aflat în prezent în versiune Beta. Acesta a fost proiectat pentru administratorii de sistem exigenți și din acest motiv AXIGEN este în primul rând controlabil, rapid și sigur.

Cvantage - furnizează servicii de tip contact center, oferind soluții complete de externalizare a relațiilor cu clienții, suport tehnic, cercetare de piață, activități promoționale și vânzări.

ePayment - este compania care oferă soluții de tip eCommerce și plăți online. La un an de la lansarea sa pe piața din România a adăugat în portofoliul său peste 150 de clienți importanți.

GECAD NET își concentrează strategia de business în acest moment pe oferirea de servicii și tehnologii de securitate IT sub noua marcă Sentinet. In ultimul trimestru al acestui an, sub brandul Sentinet va fi lansată o nouă tehnologie de securitate IT. În afară de securitate IT, GECAD NET este compania care continuă activitatea de distribuție de licențe software în care GECAD are o tradiție de peste 10 ani.

GECAD Software are rol de suport pentru toate celelalte companii și de consolidare a Grupului. Ea nu activează în piață iar clienții săi sunt cele patru companii membre ale Grupului GECAD.

Noua viziune de afaceri și formarea Grupului GECAD are și câteva avantaje oferind companiilor care îl compun sinergie, experiență și un business knowledge comun.
Pentru a susține extinderea companiilor membre, GECAD și-a mutat sediul într-un nou centru de business. Astfel, spațiul ocupat de toate companiile Grupului GECAD se ridică la 2200 mp iar investiția totală pentru amenajarea acestuia s-a ridicat la peste 200.000 euro.
"Vom investi masiv în următorii ani în toate aceste direcții de business pentru a dovedi că GECAD este unul dintre cele mai inovatoare grupuri tehnologice din lume", declară Radu Georgescu, președinte al Grupului GECAD.

Profil de brand
Sentinet - by GECAD NET

Sentinet este noul brand al companiei GECAD NET și reunește toate serviciile și soluțiile integrate de securitate IT pe care firma le comercializează. Securitatea este, de altfel, principalul domeniu IT în care activează GECAD NET.

Sentinet - instinct for security
Sub deviza "Instinct for security", brandul Sentinet va fi prezent în prima etapă pe piața românească iar mai apoi va fi extins pe piața regională.
Misiunea noastră este de a ajuta fiecare client să beneficieze la maximum din investiția pe care o efectuează în securitatea informatică.

Servicii și tehnologii Sentinet
Sub umbrela Sentinet sunt reunite deocamdată cinci mari categorii de servicii pe care GECAD NET le-a lansat la sfârșitul anului trecut.

1. Planificarea, organizarea si managementul sistemului informatic
Proiectarea arhitecturii de securitate
Suport de securitate
Servicii de integrare
Securizarea sistemelor

2. Evaluarea procesului de business si managementul riscului
Analiza de risc
Managementul incidentelor
Evaluarea proceselor de afaceri si recomandări

3. Disaster Recovery & Continuitatea afacerilor
Planificarea continuității procesului de business
Plan pentru continuitatea afacerii
Plan pentru redresarea activității după dezastre

4. Protecția infrastructurii tehnice & practici operaționale
Politici & Training
Scanarea de vulnerabilități si teste de penetrare
Investigații informatice

5. Certificare e-business & audit pentru sisteme informatice
Certificare e-business
Auditarea sistemelor informatice
În ultimul trimestru al acestui an, Sentinet va îngloba o nouă tehnologie de securitate aflată în dezvoltare în acest moment.
În afara activității din domeniul securiății IT reunite sub brandul Sentinet, GECAD NET distribuie și produse software cum ar fi cele Microsoft și Trend Micro.
De asemenea, compania mai are o divizie dedicată produselor de tip CAD care a reușit la începutul lunii iulie 2005 să lanseze în premieră pe piața românească soluția de finanțare prin sistem leasing pentru produsele Autodesk. GECAD NET este Autodesk Authorised Reseller.

AXIGEN Mail Server
Prin GECAD TECHNOLOGIES

AXIGEN este un Linux mail server modular, de productivitate ridicată. Bazat pe o arhitectură software inovatoare, module de servicii controlate independent și sistem de stocare a mesajelor de înaltă performanță, cu o flexibilitate unică în filtrarea mesajelor, AXIGEN Mail Server a fost construit pentru a procesa volume mari de mesaje în cele mai exigente medii de producție Business sau Internet Service Pro vid er.
AXIGEN Mail Server este conceput ca o soluție de mesagerie electronică rapidă, scalabilă, disponibilă întâi pe platforma LINUX, urmând apoi a fi lansată și pe alte platforme de operare (BSD, Mac OS, Windows).

Strategia de Dezvoltare
Politica noastră este dezvoltarea produselor într-un ritm care să urmeze îndeaproape cerințele clienților noștri. Bazat pe un nucleu ce nu depinde de platforma de operare și module de lucru independente, conceput să se adapteze cu cele mai noi arhitecturi hardware, AXIGEN a fost construit să ofere viteză, fiabilitate și securitate în exploatare. AXIGEN înseamnă tehnologie pentru utilizatori pretențioși. Oameni într-o căutare continuă de noi soluții pentru a îmbunătăți modul de lucru. Produsele noastre sunt proiectate pentru a fi înglobate în soluții scalabile: de la companii mici până la mari furnizori ISP.
AXIGEN Mail Server se află acum în faza de testare. Și Dumneavoastră puteți participa la Programul de Betatest unde puteți contribui cu observații sau opinii folositoare pentru a dezvolta acest produs cât mai aproape de cerințele Dumneavoastră. Mai multe detalii despre programul de testare puteți afla pe www.axigen.com.

Suportul Tehnic
Am proiectat mai multe nivele de suport pentru a se adapta la nevoile specifice ale unui spectru larg de companii: de la nivelul BASIC, până la nivele pentru medii de lucru critice non-stop. Timpul rapid de răspuns la solicitări și eficiența echipei noastre de suport a fost întotdeauna apreciată și este monitorizată continuu prin sondaje ale clienților.
Distribuția Internațională
Ca dezvoltatori, scopul nostru este să vindem produsele noastre în toată lumea prin parteneri. AXIGEN este angajat să dezvolte relații de colaborare cu Distribuitori, Reselleri și parteneri OEM din lumea întreagă, oferind soluții potrivite pentru fiecare linie de activitate specifică a unei companii.

Avantajul principal este un produs puternic, bazat pe o tehnologie proprie dezvoltată în laboratoarele noastre. Crezul nostru este că azi, produsele de mesagerie electronică trebuie să fie accesibile tuturor și să îndeplinească nevoile de comunicare ale oricărei companii. Integrând AXIGEN în portofoliul de produse, partenerii noștri își pot extinde gama de soluții oferite și să genereze surse de venit suplimentare pentru afacerea lor.

Înființată în 2001, GECAD TECHNOLOGIES a furnizat project management și cercetare pentru industria antivirus. Din 2003, ne-am concentrat asupra unei tehnologii noi: soluții de mesagerie electronică, sub brand­ul AXIGEN. Echipa AXIGEN dezvoltă și distribuie soluții de mesagerie electronică. Obiectivul nostru cuprinde mai mult decât o tehnologie, cuprinde și dezvoltarea unor relații de afaceri speciale. Atât produsele noastre cât și relațiile cu utilizatorii și partenerii au ca valoare de bază încrederea reciprocă și suntem convinși că împreună vom putea realiza obiectivele ambițioase comune.
GECAD TECHNOLOGIES este membră a GECAD Group.

GECAD Cvantage
GECAD Cvantage
, membră a GECAD Group, este o companie specializată în furnizarea de servicii de tip contact center, oferind soluții complete de externalizare a relațiilor cu clienții, suport tehnic, cercetare de piață, activități promoționale și vânzări.
Cu baza operațională în București, Cvantage pune la dispoziția firmelor din țară și străinătate soluții de comunicare multilingvistice prin canale multiple: voce, email și web.
Derivată în mod natural din echipa GECAD de suport tehnic global al software-ului de securitate RAV, Cvantage oferă garanția unui personal cu o foarte bună pregătire și a unor servicii de un înalt nivel tehnologic.
Companie lansată: octombrie 2004
Printre clienți: Xerox România, Delta Nature Resort, Agora Media, GECAD Net, Sensimark, Pubilmedia International, Carpatair, Wella România.
www.c-vantage.com

GECAD ePayment - Profil de companie
GECAD ePayment International S.R.L. este o companie a grupului GECAD.
Misiunea noastră este de a oferi soluții de cea mai buna calitate pentru comerțul electronic, dezvoltate special pentru a oferi securitate maxima si ușurința in implementare si administrare.
GECAD ePayment oferă clienților sai - comercianți web - soluții de plata online si servicii de creștere a vânzărilor online .
Soluția de plata include plata cu cârd bancar in sistem 3D Secure (Verified by VISA si MasterCard SecureCode), plata prin virament, plata ramburs si microplati SMS, comerciantul web putând decide orice combinație intre acestea pentru a-si incasa contravaloarea produselor livrate sau a serviciilor prestate către cumpărătorul web. Pentru toate tranzacțiile sunt asigurate filtre antifrauda dezvoltate de către ePayment.
În plus, exista multiple opțiuni de susținere a intregului lanț de vânzare online, plecând de la dezvoltarea, găzduirea sau colocarea unui magazin virtual si terminând cu rapoarte de vânzare online sau implementarea de promoții, cross-selling, tichete de discount si transport.
Tehnologia dezvoltata de către GECAD ePayment asigura securitatea tranzacțiilor online -atât pentru vânzător cat si pentru cumpărătorul web - confidențialitatea , autenticitatea , non-repudierea si nu in ultimul rând, disponibilitatea stand la baza comerțului electronic.
Soluția a fost lansata pe piața locala pe 15 iulie 2004, iar de atunci la sistemul ePayment de plați online cu cârdul au aderat peste 150 de comercianți web.
In luna martie 2005, GECAD ePayment a fost recompensata cu titlul de "Cel mai bun integrator al anului" în cadrul manifestării 'žPremiile IT&C ale României" pentru anul 2004, desfășurata sub patronajul Președinției României.

Grupul GeCAD a fost înființat în 1992 iar, după 12 ani de dezvoltare continuă și vânzarea tehnolologiei sale antivirus companiei Microsoft în 2003, s-a transformat într-un grup high-tech cu puternice valențe inovative. Grupul GECAD - prin intermediul companiilor din cadrul său - desfășoară acum operațiuni în domenii precum soluțiile eCommerce, serviciile de tip call-center, serviciile de securitate IT, dar și dezvoltarea de noi tehnologii software. www.gecad.com