.

GECAD NET a anunțat pe 16 iunie lansarea serviciului Virtual Desk și a website-ului http://www.VirtualDesk.ro, ambele dedicate promovării soluțiilor de virtualizare în rândul companiilor mici și mijlocii. VirtualDesk.ro oferă IMM-urilor acces mai facil la o serie de produse Microsoft de comunicare și colaborare pe care, multe dintre ele nu le-au putut utiliza până acum, din cauza efortului financiar prea mare pe care îl presupunea achiziția de software și servicii cu licență.

„Într-o asemenea perioadă de recesiune, avantajul de a avea acces la software și servicii Microsoft în sistem este evident: costuri mici pentru că plătești doar ce utilizezi și poți apela instant la orice aplicație, fără a fi nevoie de instalări în rețea și de crearea unui departament IT numeros. Aplicațiile și serviciile sunt găzduite <în nor - cloud>, pe serverele Microsoft, ceea ce aduce de asemenea economii importante prin eliminarea costurilor cu administrarea serverelor, efectuarea de actualizări de software, instalarea de patch-uri și așa mai departe", explică Șerban Prejoianu, director executiv la GECAD NET.

Prin serviciul Virtual Desk, companiile au acces la Microsoft Online Services (Microsoft Business Productivity Suite), firmele putând crea conturi pentru angajații lor astfel încât aceștia să aiba rapid de email, spațiu de stocare, posibilitatea accesării fișierelor de pe orice terminal – nu numai de pe cel din companie, dar și de o protecție puternică în privința datelor stocate.

Orice companie poate aplica online pe site-ul http://www.virtualdesk.ro pentru testarea gratuită a serviciului, pe o perioadă de 30 de zile.

Ulterior celor 30 de zile de testare gratuită, costurile sunt următoarele:

¤ Exchange Online: 4,26 EURO/ user/ lună

¤ Office SharePoint Online: 4,47 EURO/ user/ lună

¤ Office Communications Online: 1,7 EURO/ user/ lună

¤ Office Live Meeting Online: 3,84 EURO/ user/ lună

Întreaga suită Business Productivity Online Suite, care cuprinde toate serviciile de mai sus, costă 8,52 EURO/user/lună. Prețurile nu includ TVA.