.

Pe 6 noiembrie, The Ark găzduiește evenimentul de lansare al Girls in Tech România, organizație ce își propune să dezvolte o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei. Inițiativa este unică în Europa de Est, Bucureștiul fiind cel de al treilea oraș european care se va alătura rețelei globale de peste 8500 de membri. Participarea la eveniment este gratuită și se realizează prin completarea formularului de înscriere disponibil online la http://girlsintechromania.eventbrite.com/

Girls in Tech România își propune să creeze o comunitate puternică a femeilor din tehnologie și să le ofere acestora vizibilitate și oportunitatea de a face cunoscute realizările lor inovatoare și antreprenoriale.

De asemenea, organizația va motiva tinerele eleve de liceu și studente să aleagă o carieră în tehnologie. Capitolul românesc al Girls in Tech se va scrie prin realizarea de conferințe și evenimente informale în cadrul cărora majoritatea vorbitorilor vor fi femei cu realizări deosebite în domeniu.

Evenimentul de lansare al Girls in Tech România aduce în fața publicului femei de succes din tehnologie de pe două continente. Invitata specială a evenimentului este Irina Anghel, Secretar General al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA), Președinte al Clubului Harvard din România și Moldova și una dintre cele mai influente 100 de femei în tehnologie din Europa potrivit clasamentului realizat de Girls in Tech UK. Irina va vorbi despre motivația care a stat la baza deciziei de a-și dezvolta o carieră în domeniu și va evidenția avantajele și dezavantajele unei astfel de alegeri.

Dezbaterea va continua în cadrul unui panel din care vor face parte Raylene Yung (Engineering Manager Facebook), Jessica Gronski (Software Engineer Facebook), Raluca Georgescu (Country Manager Allegro Group, Fondator Raluk.ro și Co-Fondator How to Web), Adelina Peltea (blogger și antreprenor) și Maria Constantinescu (Fondator SlickFlick). Panelul va fi moderat de Irina Scarlat (Co-Fondator Akcees și Prove PR).

Seara se va încheia cu un cocktail aniversar oferit de Facebook, cocktail în cadrul căruia participantele vor avea ocazia să interacționeze cu femei de succes din tehnologie, dar și cu bărbați care apreciază activitatea acestora într-o industrie considerată predominant masculină.

„În calitate de femei active în domeniul tehnologiei ne dorim să inspirăm și să motivăm alte femei să ni se alăture și să devină parte din această comunitate. Capitolul românesc al Girls in Tech se va scrie ca urmare a dorinței noastre de a crea și de a susține o organizație centrată pe colaborarea dintre femile din tehnologie și promovarea succesului de care se bucură acestea. Suntem onorate că România devine astfel parte a unei rețele globale de peste 8500 de membri și că putem încuraja și susține tinerele să aleagă o carieră în acest domeniu", precizează Cătălina Rusu, Co-Fondator Girls in Tech România.

Evenimentul de lansare al Girls in Tech România va avea loc marți, 6 noiembrie, la The Ark. Participarea la eveniment este gratuită și se realizează prin completarea formularului de înscriere disponibil online la http://girlsintechromania.eventbrite.com/. Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza participarea unora dintre persoanele înscrise la eveniment pentru a păstra audiența relevantă.

Girls in Tech România este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor Facebook și Vodafone și al partenerilor Radio Lynx, Market Watch, Business Woman, Comunicații mobile, E-Finance, România Liberă, Zile și Nopți, Business Review, PCWorld, Aida, Agora, Ittrends.ro, Hotnews, Cariere, Ejobs, IQAds, Studenție.ro, Startups.ro, AcademicLink, Business Live, Online Student, România Pozitivă, Studentul.info, Markmedia, Bancherul.ro și SmartFinancial.

Despre Girls in Tech

Girls in Tech este o organizație globală a cărei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei. Organizația a fost înființată de către Adriana Gascoigne în San Francisco în 2007 și are în prezent peste 8500 de membri la nivel global. Filialele Girls in Tech poartă denumirea de capitole și sunt prezente în întreaga lume, în țări precum China, Grecia, Franța, Statele Unite sau Chile.

Despre Bucharest Tech Feast

Bucharest Tech Feast reunește unele dintre cele mai importante evenimente despre antreprenoriat, inovație și tehnologie din Europa Centrală și de Est:

 How to Web http://howtoweb.co & http://startupspotlight.co

 Startup Weekend http://romania.startupweekend.org

 Girls in Tech http://gitromania.com

Prima ediție Bucharest Tech Feast are loc în perioada 5 – 11 noiembrie și aduce împreună pe parcursul celor 7 zile de eveniment peste 1000 de participanți și 40 de vorbitori internaționali. Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul acestuia http://techfeast.co