.

Gigantul IT face disponibilă tehnologia sa de căutare în limba română, oferind website-urilor locale o  nouă oportunitate de a genera venit din publicitatea online.

București, 17 aprilie 2007 - Google Inc. anunță lansarea produselor Google AdSense pentru Căutare și Adsense pentru Conținut, dedicate website-urilor și portalurilor din România. Adsense pentru Căutare este un program gratuit care permite website-urilor din România să pună la dispoziția vizitatorilor care realizează căutări din paginile acestora rezultatele oferite de motorul de căutare Google. De asemenea, programul afișează anunțuri relevante sub formă de text, selectate automat în funcție de termenii de căutare. AdSense pentru Conținut oferă proprietarilor de website-uri posibilitatea de a afișa pe propriile pagini de web anunțuri Google relevante și neagresive, selectate automat în funcție de conținutul acestor pagini și, totodată, oportunitatea de a câștiga bani în acest mod.

AdSense pentru Căutare oferă website-urilor și portalurilor posibilitatea de a-și atrage și fideliza vizitatorii, oferidu-le acestora facilități de căutare, dealtfel cea mai frecventă activitate desfășurată pe Internet. Programul pune de asemenea în legătură proprietarii de website-uri cu clienții Google AdWords, permițând afișarea de anunțuri relevante sub formă de text pe paginile cu rezultatele căutărilor. Google plătește proprietarii website-urilor care folosesc AdSense pentru Căutare atunci când vizitatorii acestora fac clic pe aceste anunțuri sau pe baza numărului de afișări.

Google AdSense pentru Conținut oferă proprietarilor de website-uri posibilitatea de a afișa anunțuri Google pe propriile pagini de web. Programul este gratuit și combină anunțurile oferite în regim de 'plată pe clic' cu cele oferite în regim de 'plată pe afișare', ceea ce înseamnă că proprietarii de website-uri sunt plătiți pentru clicurile valide făcute de vizitatori pe anunțuri sau pentru afișarea acestora. AdSense pentru Conținut permite atât anunțuri de tip text cât și anunțuri de tip imagine sau video, într-o varietate de dimensiuni care pot fi adaptate formatului diferitelor pagini web.
 
Proprietarii de website-uri, indiferent de mărimea acestora, pot utiliza atât AdSense pentru Căutare, cât și AdSense pentru Conținut, aceste programe configurându-se automat. Prin intermediul AdSense pentru Căutare și AdSense pentru Conținut, anunțurile clienților Google AdWords vor fi afișate pe paginile website-ului dumneavoastră, îmbogățindu-i conținutul cu anunțuri relevante pentru vizitatori și oferindu-vă o sursă importantă de venit.