.

Google a anunțat pe 18 iulie că secțiunea de cărți electronice este disponibilă în Google Play și pentru utilizatorii din România. Potrivit unui comunicat remis Mediafax, doritorii pot previzualiza cărți de la editurile partenere, iar apoi le pot achiziționa din Google Play. "Iubitorii de lectură vor putea descoperi și cumpăra cărți bestseller, apariții noi, titluri clasice și multe altele, alături de milioane de jocuri și aplicațiile deja existente în magazinul Google Play", se spune în comunicat. Conform sursei citate, "Google Play folosește puterea cloud-ului pentru a gestiona divertismentul digital", astfel încât cei interesați pot cumpăra o carte pe telefon și o pot avea disponibilă instantaneu și pe computer sau tabletă, iar lectura poate fi continuată oricând din locul unde a fost întreruptă.

Utilizatorii pot descoperi, cumpăra și citi cărți de pe următoarele platforme: telefoane și tablete Android (utilizatorii pot achiziționa cărți din Google Play și le pot citi imediat, cu ajutorul aplicației Google Play Books); computer - desktop (cărțile pot fi cumpărate din Google Play, iar apoi citite și din browser); iPhone și iPad (cărțile pot fi citite în aplicația Google Play Books). Potrivit comunicatului, lectura poate fi continuată chiar și atunci când nu există o conexiune la internet, "ceea ce face Google Play Books un bun partener pentru un zbor lung sau o călătorie cu trenul".

În prezent, printre cărțile disponibile pentru a fi cumpărate de pe Google Play Books se numără "The Fall of Arthur" de J. R. R. Tolkien (la prețul de 56,16 lei), "Sanctus" de Simon Toyne (47,87 lei), "The Great Gatsby" de F. Scott Fitzgerald (11,11 lei), "Murder on the Orient Express" de Agatha Christie (25,76 lei) etc.

Fondat în 1998, de absolvenții Universității Stanford Larry Page și Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie prezentă pe toate marile piețele globale. Google are sediul central în Silicon Valley și birouri în America de Nord și de Sud, Europa și Asia.

Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în București, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.