.

Acum este mai ușor ca oricând să te conectezi și să rămâi conectat, folosind soluția Gmail pentru telefonul mobil de la Google - Gmail For Mobile From Google.

Începând de astăzi, utilizatorii de telefoane mobile din România vor putea să păstreze legătura cu prietenii și familia prin intermediul serviciului Gmail, de pe dispozitivele lor mobile. Păstrați legătura cu prietenii și familia chiar dacă sunteți departe de computer!

Fie că așteaptă în aeroport sau sunt departe de calculator, utilizatorii de Gmail nu vor mai trebui să își facă griji că pot pierde un e-mail important. Ei beneficiază acum de acces simplu și rapid la contul lor de Gmail, direct de pe dispozitivele lor mobile.

Pentru a accesa Gmail, utilizatorii trebuie să tasteze http://gmail.com prin browser-ul de web de pe telefonul lor mobil și își pot deschide contul de Gmail la fel cum ar proceda de pe web. Pentru că fiecare dispozitiv mobil este diferit, Gmail optimizează în mod automat interfața care se bazează pe telefon. De asemenea, tot de pe telefon, utilizatorii pot să vizioneze fotografii și documente atașate sau să răspundă printr-un apel celor al căror număr de telefon este stocat în contul lor de Gmail Mesajele de Gmail sunt sincronizate în mod automat, indiferent dacă se accesează contul de Gmail pe un dispozitiv mobil sau pe web.

Prețuri & Disponibilități
Disponibil începând de astăzi, Gmail pentru dispozitive mobile este oferit gratuit de Google. Serviciul funcționează cu majoritatea telefoanelor  dotate cu funcții de navigare pe Internet, dar utilizatorii trebuie să verifice cu operatorii respectivi planul de servicii existent, pentru a stabili dacă se percep taxe suplimentare pentru accesul la web.

 
Interfața Gmail XHTML, lansată în engleza US pe 15 decembrie 2005, le permite utilizatorilor să își încarce contul de Gmail și să vizualizeze mesajele de pe browser-ul mobil.
- Prima etapă a internaționalizării cu suport complet - interfață pentru alte zece limbi a fost lansată pe 27 iunie 2006 cu: engleză britanică, franceză, italiană, germană, spaniolă, olandeză, rusă, chineză simplificată, portugheză și turcă.
- Suntem pregătiți să lansăm serviciul în alte 22 de limbi (4 într-o primă etapă urmată de alte 18): poloneză, finlandeză, suedeză, daneză, maghiară, slovenă, lituaniană, thailandeză, vietnameză, catalană, slovacă, română, greacă, croată, bulgară, cehă, sârbă, estoniană, ucraineană, letoniană, islandeză, hindi și tagalog.
- Și alți utilizatori internaționali vor putea acum să viziteze gmail.com pentru a se înregistra și a-și vizualiza mesajele de pe browser-ul mobil.
- Interfața de pe pagina de conectare este stabilită de setările de limbă de pe dispozitivul mobil al utilizatorului. Dacă setările dispozitivului mobil sunt într-o limbă care nu este inclusă în acest serviciu, se trece automat la interfața în limba engleză (americană).

- Fisierul Help și capturile de ecran nu vor fi traduse în limbile cu un nivel de adoptare scăzut - thailandeză, vietnameză, catalană, slovacă, română, greacă, croată, bulgară, cehă, sârbă, estoniană, ucraineană, letoniană, islandeză, hindi și tagalog. Acești utilizatori vor fi îndrumați către una dintre limbile de larg suport, pentru a primi informații de sprijin.
- După ce utilizatorul s-a logat, limba de pe display corespunde automat cu setările contului utilizatorului și poate fi modificată prin interfața HTML, dar utilizatorii nu vor putea să schimbe limba respectivă direct de pe dispozitivul mobil.
- În prezent, acest serviciu funcționează cu majoritatea dispozitivelor mobile care suportă un web browser mobil XHTML  care susține SSL și cookies.
- Serviciul nu presupune plata unor taxe suplimentare către Google însă este posibil să existe comisioane referitoare la traficul de date, în funcție de planul de servicii al fiecărui utilizator.
- În România Serviciul se va numi Gmail pentru Telefonul Mobil.  Serviciul a fost deja lansat în Statele Unite sub denumirea Gmail Mobile, iar acum, pentru consistența cu alte oferte mobile, va purta denumire 'Gmail for Mobile Devices' - Gmail pentru Dispozitive Mobile.

Pentru a afla mai multe despre serviciile mobile de la Google, vizitați www.google.com/mobile.