.

Sony Computer Entertainment Europe a lansat în România în același moment cu lansarea mondială, cel mai recent titlu al francizei Gran Turismo, GT6, disponibil în mod exclusiv pe platforma PlayStation. "Este incredibil ce am atins în cei 15 ani de când a apărut primul joc Gran Turismo, dar nu putem spune că ne-am oprit din procesul de inovare", precizează Kazunori Yamauchi, creatorul seriei Gran Turismo și președintele Polyphony Digital Inc. "Ne-am dorit ca Gran Turismo să reprezinte un nou tip de joc de curse, care să se concentreze pe realism și, astfel, să-i inspire pe entuziaștii de automobilsim din întreaga lume. Evoluția incredibilă a seriei este cel mai important factor care motivează Polyphony pentru a-și continua eforturile de a redefini și rafina în permanență genul simulatoarelor de curse".

Pentru a sărbători cei 15 ani de existență a seriei Gran Turismo, dezvoltatorii de la Polyphony Digital Inc. și-au propus să creeze cel mai realist și mai cuprinzător simulator de curse apărut pentru console. Astfel, GT6 încorporează un motor fizic care redă în mod veridic experiența de șofat, o colecție uimitoare de peste 1.200 de autoturisme și 37 de piste de curse, inclusiv șapte noi amplasamente celebre precum Circuitul Silverstone, Mount Panorama din Australia și Ascari Race Resort din Spania.

Gran Turismo 6 oferă cea mai completă și extinsă experiență de racing disponibilă la ora actuală în cadrul unui joc video. Dintre cele mai importante noutăți aduse de joc, amintim:

Un „garaj" impresionant de autoturisme – GT6 include în total peste 1.200 de mașini, dintre care 120 nu au mai fost prezente în iterațiile anterioare ale seriei. Mai mult, fanii se pot aștepta la extinderea selecției de automobile dispnobile, cu modele de stradă, mașini istorice dar și bolizi de curse, precum cei utilizați în cadrul FIA GT3, a seriei Le Mans sau în Nascar. Pentru o experiență inedită, fanii pot debloca un eveniment special, care le va permite să conducă vehiculul selenar Lunar Rover.

Circuite faimoase – Gran Turismo continuă să recreeze cele mai spectaculoase piste din lume indiferent, adăugând noi circuite reale precum Silverstone, Ascari Race Resort, Goodwood Hillclimb, Willow Springs International Raceway, Brands Hatch, circuitul australian Bathurst Mount Panorama, dar și creații originale precum Gran Turismo Arena, Matterhorn și o variantă revizuită a Apricot Hill Raceway.

Gameplay online – Jucătorii Gran Turismo 6 vor putea concura online și comunica simultan cu alți gameri din întreaga lume, folosind spații online dedicate. Mai mult, printr-o actualizare viitoare, comunitatea va putea comunica și prin intermediul propriilor dispozitive mobile.

Cea mai recentă tehnologie pentru o experiență incredibilă – Pentru a oferi fanilor cea mai completă experiență GT de până în prezent, jocul beneficiază de un nou motor fizic, conceput în parteneriat cu producătorul de anvelope Yokohama și cu experții în suspensii auto de la KW.

O nouă interfață – Interfața jocului a fost regândită pentru a face meniurile din Gran Turismo 6 mai ușor navigabile.

Actualizări regulate ce vor îmbunătăți și extinde experiența Gran Turismo 6 – Încă din ziua lansării, Gran Turismo 6 va oferi utilizatorilor o experiență incredibilă, însă, chiar și în aceste condiții, producătorii doresc să integreze noi elemente ce vor fi oferite prin intermediul unor actualizări regulate (DLC – downloadable content), adăugând astfel noi caracteristici, funcții, mașini, piste.

Conducând viitorul: Vision Gran Turismo – Polyphony Digital a încheiat parteneriate cu 28 dintre cliderii industriei auto, pentru a crea noi autoturisme sub inițiativa Vision Gran Turismo. Printre giganții industriei automobilistice se numără: Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, Bertone, BMW, Daihatsu, Ford, GM, Hyundai, Honda, Infiniti, Italdesign, Jordan, Lamborghini, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nike, Nissan, Peugeot, Subaru, SRT(Chrysler), Tesla, Toyota, Volkswagen, Zagato.

GT Academy: 5 ani de succes – În 2008 am lansat acest concept revoluționar, pentru a oferi celor mai buni gameri șansa de a deveni piloți în circuite reale. De atunci, GT Academy a consacrat noi campioni în domeniu și a devenit un program de succes, care va continua și cu GT6.

BMW M4 Coupé va fi recreat în Gran Turismo®6 – Noul autoturism, ce până acum a fost prezentat sub formă de concept sau sub formă camuflată, va deveni disponibil anul viitor. Însă, mulțumită colaborării dintre Polyphony Digital și BMW M GmbH, Gran Turismo 6 va include o versiune fidelă a M4 Coupé, care va fi oferită jucătorilor prin intermediul unei actualizări gratuite (DLC), care va apărea la scurt timp după lansarea jocului.

Red Bull X Series, dezvăluită – Colaborarea cu Red Bull, prezentată odată cu lansarea Gran Turismo 5, va deveni mai strânsă în GT6 prin intermediul a includerii în joc a trei noi mașini Red Bull: X2014 Fan car (X2014/F), Red Bull X2014 Standard car (X2014/S) și Red Bull X2014 Junior car (X2014/J). Acestea au fost realizate de către Polyphony Digital Inc. împreună cu Adrian Newey, Chief Technical Officer al Red Bull Racing.

Gran Turismo 6 apare pe rafturile magazinelor din 6 decembrie.

Volane compatibile cu Gran Turismo 6:

Guillemot Thrustmaster T500 RS, Logitech Driving Force GT, GT Force Pro, G27 Racing Wheel, G25 Racing Wheel, GT Force RX, GT Force, Driving Force

Despre Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), cu sediul în Londra, este responsabilă cu distribuția, marketingul și vânzarea PlayStation®3, PlayStation®2, PSP™ (PlayStation®Portable), a aplicației și a suportului PlayStation®Network în 99 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Oceania. SCEE dezvoltă, publică, întreprinde acțiuni de marketing și distribuie aplicații de divertisment pentru aceste formate și gestionează terțele programe pentru licența acestora pe teritoriul acestor țări. Încă de la lansarea consolei PlayStation 3 in noiembrie 2006, peste 47,9 de milioane de unități au fost vândute la nivel global și continuă să fie vândute la un nivel record. Menținându-și poziția ca unul dintre cele mai de succes produse electronice de larg consum din istorie, PlayStation 2 a fost vândut în peste 150 milioane de unități în întreaga lume. De la lansarea PSP la sfârșitul anului 2004, peste 67,8 milioane de console PSP au fost vândute la nivel mondial, evidențiind importanța pieței de divertisment portabil. Cu o creștere uimitoare a interesului și a accesibilității pentru rețeaua de aplicații și gaming, peste 75 de milioane de conturi au fost înregistrate la PlayStation Network, o rețea interactivă, gratuită și mai mult de 1,43 de miliarde de elemente au fost descărcate.

Mai multe informații despre produsele PlayStation pot fi accesate la: www.playstation.com.

PlayStation, PS4, PS3, PS2 și PSP sunt mărci comerciale ale Sony Computer Entertainment Inc. Restul mprcilor comerciale sunt folosite cu acordul proprietarilor.

Despre franciza Gran Turismo

Gran Turismo sărbătorește a 15-a aniversare de la prima apariție a jocului în anul 1998. Mult premiata franciză reprezintă seria cu cel mai mare success pe consolele PlayStation®, până în 2013 fiind vândut peste 70 de milioane de unități. Au fost create mai multe titluri disponibile pe PlayStation®, PlayStation®2, PlayStation®3 și PSP (PlayStation® Portable), acestea fiind considerate cele mai bune simulatoare auto din punctul de vedere al graficii, tehnologiei fizice autentice și designului. Încă de la începuturile Gran Turismo, creatorul Kazunori Yamauchi și Polyphony Digital Inc. din Japonia au revoluționat categoria jocurilor de curse. Viziunea acestora oferă producătorilor din industria automobilistică un mediu unic în care să își expună produsele. Gran Turismo®5, cel mai recent joc din serie, a fost lansat pe 24 noiembrie 2010 și a fost vândut în peste 10 milioane de unități în întreaga lume. Lansarea Gran Turismo®6, joc ce va apărea pe piață la sfârșitul anului 2013, a fost anunțată în cadrul unui eveniment ce a vut loc în luna mai la Silverstone Circuit, unde au fost sărbătoriți cei 15 ani de Gran Turismo.