.

Grupul Asseco South Eastern Europe a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul patru din 2018 și la sfârșit de an, conform cărora compania a înregistrat creșteri de 36%, respectiv 17% în veniturile din vânzări, în comparație cu aceleași perioade din 2017, generând venituri din vânzări de 51,6 milioane EUR în trimestrul al patrulea și 157 milioane EUR la sfârșitul lui 2018. "Ne bucurăm în acest moment de cele mai bune rezultate financiare din istoria Grupului ASEE, inclusiv Payten, generate la sfârșitul lui 2018. Cel de-al patrulea trimestru a fost unul record pentru noi, cu o creștere de 36% a veniturilor din vânzări, în principal datorită Payten și a Diviziei Integrare Sisteme, dar și datorită unor noi proiecte interesante în Divizia Bancară. Consider că achiziția Necomplus în trimestrul I din 2019, care a înseamnat și pătrunderea pe piețele de limbă spaniolă, nouă pentru Payten, precum și alte achiziții planificate ne vor crește expansiunea internațională și vor consolida poziția și expertiza noastră în industria de plăți. În plus, oferirea de soluții inovatoare pentru sectorul bancar ne va permite să fim în continuare un partener atractiv pentru bănci în drumul lor către transformare digitală", precizează Piotr Jeleński (foto), Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.
 
Cele mai mari venituri din vânzări după douăsprezece luni în 2018 au fost înregistrate în Divizia Integrare Sisteme, în valoare de 61,5 milioane EUR, în creștere cu 26% în comparație cu sfârșitul lui 2017. Creșterea s-a înregistrat în vânzarea de infrastructură și soluții terțe, inclusiv servicii de integrare, în principal în Serbia și România, precum și în categoria de soluții proprietare, în principal în Serbia și Macedonia. Veniturile din vânzări în Divizia Plăți, oferite sub noua marcă Payten, s-au ridicat la 57,3 milioane EUR, în creștere cu 15% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. 
 
Cele mai mari creșteri au fost generate în principal de serviciile asociate cu ATM-urile, în principal în Bosnia și Herțegovina, Croația și România. Veniturile din vânzări din prelucrare au crescut cu 30% și sunt în creștere din aprilie 2016, când au fost incluse în oferta de plăți a ASEE Group. În Divizia Bancară, veniturile din vânzări au ajuns la 38,2 milioane EUR, în creștere cu 7% în comparație cu cele patru trimestre ale anului trecut, iar creșterea a fost vizibilă la categoria soluțiilor bancare esențiale, în principal în Macedonia, Serbia, Bosnia, Herțegovina și România, precum și la categoria de soluții mobile, în principal în Croația.
 
Profitabilitatea operațională a Grupului ASEE după douăsprezece luni în 2018 a ajuns la 11,1%, în timp ce profitul net pentru tot anul 2018 a totalizat 15,3 milioane EUR, în creștere cu 18% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania a anunțat o valoare a portofoliului în M1 pentru 2019 în valoare de 73,7 milioane EUR, în creștere cu 3% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, în același timp scăzând valoarea veniturilor de la 95,1 milion EUR în 2018 la 92,7 milioane în 2019.
 
 
Despre Asseco SEE
 
Grupul Asseco  SEE  este una dintre cele mai mari companii IT  din domeniul producției și implementării propriilor soluții și servicii software din zona Europei de Sud-Est și Turcia. Compania oferă soluții ICT pentru diferitele procese de integrare verticală din domeniu, inclusiv sectorul financiar, de plăți, administrație publică și telecom. Sectorul plăți este acoperit de compania Payten din Grupul Asseco SEE. Încă din luna octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) au fost listate la Bursa de valori din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 1.500 de angajați în 13 țări. Mare parte dintre cele 15 cele mai mari bănci din Europa de Sud-Est sunt deja clienți ai Asseco SEE.