.

Cosmote anunță că transferul a 100% din participația Telemobil SA (Zapp) deținută de Saudi Oger a fost finalizat, ca urmare a primirii avizului autorităților relevante.

 

"Achiziția Zapp oferă Cosmote România oportunitatea să își extindă portofoliul cu servicii de date și broadband mobil. În acelasi timp, clienții Zapp vor avea acces la o gamă mai largă de produse și servicii, precum și la cele mai relevante oferte de pe piață, din punct de vedere calitate-preț", declară Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote România.

 

"Finalizarea achiziției Zapp reprezintă o realizare importantă pentru Grupul Cosmote și subsidiara sa din România, menită să contribuie la creșterea acesteia pe piață. În continuare vor fi depuse toate eforturile astfel încât să ne asigurăm că în urma procesului de integrare care va urma, operatorul va fi și mai puternic, în beneficiul consumatorilor, al economiei țării, intensificând competiția de pe piață", a adăugat Michael Tsamaz, CEO Grupului Cosmote.

 

Achiziția Zapp este o investiție importantă pentru Grupul Cosmote, prin care se dorește creșterea perspectivelor de dezvoltare a Cosmote România, oferind companiei posibilitatea să pună la dispoziția clienților săi noi servicii mobile în bandă largă, utilizând licența 3G obținută în urma achiziției Zapp, extinderea bazei de clienți și deschiderea de noi oportunități în segmentul corporate, care se bucură de un potențial crescut pe piață. Cosmote România este cel mai dinamic operator de telefonie mobilă din punct de vedere al achiziției de noi clienți, având în prezent peste 6,3 milioane de utilizatori și o cotă de piață de 23% (iunie 2009), în mai puțin de 4 ani de la lansarea operațiunilor pe piața românească.