.

Printre cele mai vâdute cadouri pentru copii din lumea întreagă se numără produsele media și multimedia legate de Harry Potter. Jocurile electronice și obiectele folosite de cel mai în vogă personaj de povești din America și Europa, Harry Potter, sunt cele mai căutate produse conform raportului de vânzări realizat de cei de la Bloomberg.
Peripețiile unui băiat fără familie în lumea vrăjilor a captivat atenția multor copii nu doar în America, ci și în multe țări din Europa. Magazinele din cadrul British Museum și-au dublat în acest an vânzările, datorită unui joc de șah din secolul al XII-lea care a apărut în filmul Harry Potter, film care rulează și pe marile ecrane din România. Succesul nu a fost înregistrat, însă, în toate țările - Harry Potter a ocupat locul 7 în topul jucăriilor din Franța și Olanda, iar în Spania nici măcar nu a intrat în primele 10, arată un studiu Deloitte&Touche.
Harry Potter a fascinat și tinerii din România '“ mai întâi cu primul volum din seria de 3 cărți de povești și apoi cu deja celebra ecranizare a cărților scrise de J.K. Rowling. 'Harry Potter și piatra filozofală' este povestea unui băiat orfan care la împlinirea vârstei de 11 ani află cine au fost părinții săi - 2 vrăjitori puternici - și că harul vrăjitoriei i-a fost transmis și lui. Inițierea lui Harry, presărată cu fel de fel de întâmplări comice și mai puțin comice, este comparabilă până la urmă cu năzdrăvăniile lui Nică a Petrei al lui Creangă. Cu simpla precizare că Harry Potter este inițiat chiar în lumea vrăjitorilor, la școala Hogwarts de farmece și vrăjitorii.