.

Industria de Imaging & Printing a înregistrat, la începutul lunii octombrie, o performanță remarcabilă furnizată de compania Hewlett-Packard, prin crearea celei mai mari fotografii digitale din lume. Anunțul făcut pe 4 octombrie, la Los Angeles, este completat de declarația lui Vyomesh Joshi, vicepreședintele Diviziei de 'žImaging & Printing' de la HP. Acesta a declarat că inițiativa dorește accentuarea caracterului inovator al companiei. Prin impresionanta fotografie (expusă la Los Angeles Memorial Coliseum) s-a dorit și promovarea activității Diviziei 'žImaging & Printing' care prin cele 50 de noi produse permite clienților captarea, salvarea, accesarea folderelor share-uite și printarea fotografiilor, la o calitate deosebită.
Fotografia 'žPhotomosaic™' are dimensiunile unui teren de fotbal și se extinde pe 67.200 de metri pătrați. Dacă fotografia ar fi desfășurată, ar ocupa 16.800 m în lungime, adică mai lungă decât Verrayano Narrows Bridge din New York (12.780 m), mai înaltă decât 10 monumente din Washington (16.500 m) și aproximativ la fel de înaltă ca Mount Rushmore (17.700 m). Cerneala folosită la tipărirea fotografiei umple 34 de sticle de câte un litru. 'žÎntreaga echipă Imaging & Printing a decis că cea mai bună modalitate prin care clienții pot descoperi inventivitatea departamentului nostru este această imagine digitală, cea mai mare din lume. HP este o companie recunoscută pentru spiritul ei creativ și inovativ care reușește să ofere clienților, în domeniul imaginii, invenții noi și ușor de utilizat, cu rezultate remarcabile, la prețuri modeste', a adăugat Vyomesh Joshi.
Fotografia mozaic 'žHP inventează America' a fost creată de către Robert Silvers, inventatorul tehnologiei Photomosaic, în Laboratoarele MIT Media, chiar în timpul studenției lui. Mozaicul este format din peste 113.000 de fotografii și reproduce harta Statelor Unite, punctând invențiile lor, precum telefonul, becul, mingea de baseball și microchip-ul. 'žÎn calitatea mea de inventator, am fost curios și interesat de propunerea companiei HP de a le concepe acest Photomosaic prin care se sărbătorește spiritul inovativ al Americii', a declarat Robert Silvers, președinte și CEO al Runaway Technology Inc. 'žEste absolut emoționant să admir, acum, cea mai mare fotografie pe care am realizat-o folosind tehnologia Photomosaic', a adăugat Silvers.
Invențiile și simbolurile cele mai apreciate ale americanilor sunt cuprinse în acest mozaic prin care se dorește o sărbătorire a tehnologiei (computere, telefoane celulare), a invențiilor personale (steagul Americii pe căpițe de fân), a mâncării (bomboane, cafea), a îmbrăcăminții (jeans, încălțăminte sport), a oamenilor (copii, părinți, prieteni), a peisajelor (apusuri de soare, munți), a mijloacelor de transport (mașini, motociclete), a reperelor geografice (Mt. Rushmore, Podul Golden Bridge) și a animalelor (pisici, câini). Photomosaic-ul cuprinde și fotografiile celebrităților americane, alături de invențiile și lucrurile pe care le apreciau acestea cel mai mult. Astfel, Dick Clark apare alături de un fonograf, Collie Cowie (organizator de petreceri și nunți pentru vedete) alături de ceasul său, Joy Behar de la ABC Television alături de coafeza sa, actorul Gavin MacLeod alături de un yacht, iar actorul și producătorul Henry Winkler alături de manuscrisul primei sale cărți.
Pentru realizarea giganticei fotografii, Compania HP a folosit imprimante Designjet 5500 de înaltă performanță, 34 de litri de cerneală HP 83 UV și 56 de role de hârtie pânzată - un suport ideal pentru reclamele outdoor, postere și bannere. Imprimantele, cerneala și hârtia folosite pentru producția imaginii reprezintă tehnologia HP disponibilă, în prezent, în noua linie de produse a Diviziei Imaging și Printing.
Compania HP este una din furnizoarele principale, la nivel mondial, de produse, tehnologii, soluții și servicii pentru clienți și afaceri. Diviziile HP sunt infrastructura IT, PC-urile și dispozitivele de accesare, serviciile globale și imaging și printing.