.

Prima zi a conferinței How to Web a avut loc ieri, 9 Noiembrie 2011 la Crystal Pallace Ballrooms din București. Astăzi urmează a doua serie de speech-uri și alte noi 5 prezentări din categoria Startup Challenge.

How to web și-a propus, anul acesta, să aducă la București antreprenori de top și specialiști care să prezinte viziunea lor despre inovație , tendințele web și tehnologiile de înaltă clasă. Totodată, în cadrul programului vor fi prezentate mai multe startup-uri, care vor încerca, pe rand, să convinga publicul idea lor de business va fi cea care va domina în spațiul web anul viitor. În această competiție s-au înscris participanți din Europa Centrală și de Est, printre care și echipe românești.

 

Prima zi a început cu Doug Richard de la School for Startups, care a explicat ce inseamna pornirea unei afaceri în web, cum a evoluat și ce tendințe va avea aceasta în viitor. Cred că suntem cu toții de acord cu ceea ce a precizat fondatorul școlii de startup-uri, și anume că "oamenii depind de Internet". La o vedere de ansamblu ne dăm seama că lucrurile nu s-au schimbat așa de mult, dar costurile da. O reducere a acestora a fost posibilă datorită web-ului. Design-ul ideii de business și procedurile sunt aceleași, doar implicațiile pe care le are Internetul în tot acest ansamblu reprezintă ceva noi și care aduce numeroase beneficii, așa cum precizează și Doug Richard. Produsul este mai puțin important decât Internetul. Impactul pe care acesta îl are este considera un instrument mai mult decât important în succesul unei idei de business.

Internetul a devenit un instrument de care nu ne putem lipsi, dacă vrem să avem o afacere prospera, iar acest lucru se paote observa în orice domeniu.

Cu toții am auzit de cazurile de malarie din Africa și că motivul pentru care sunt atât de repede si de ușor răspândite sunt țânțarii anofeli. Acum câțiva ani o monotorizare electronică a acestor cazuri și descoperirea unor soluții de îndepărtare a lor prin intermediul tehnologiei ar fi fost de neconceput. "Astăzi acest lucru este posibil", exemplifică cel de-al doilea invitat, Pablos Holman (hacker - Intellectual Ventures Lab).

Fie că a fost vorba de publicitate, rețea, tehnologii sau aplicații, concluzia participanților primei sesiuni a evenimentului How To Web a fost aceeași: Internetul a devenit un instrument de care nu ne putem lipsi, dacă vizăm un viitor prosper pentru afacerea noastră.