.

Noua linie de produse include computere mobile și soluții de tipărire pentru profesioniștii ce combină orarul încărcat al zilei de lucru cu călătoriile frecvente de afaceri. 'Profesioniștii de azi se află sub o presiune crescândă nu doar pentru a demonstra flexibilitate în afaceri, dar și pentru a fi productivi în permanență', spune Răzvan Moșoiu, PSG Manager la HP România. 'Soluțiile Mobile HP sunt proiectate pentru a permite profesioniștilor ocupați să lucreze eficient oriunde se află, fie că sunt în mișcare sau la birou'. HP lansează cea mai nouă gamă de opțiuni informatice ce asigură acces wireless rapid și sigur la Internet, fiabilitate și performanțe ridicate. HP iPAQ Pocket PC h4150 este cel mai ușor PDA din industrie, fiind astfel facil și convenabil de transportat, oferind în același timp conectivitate crescută la biroul de la sediul companiei datorită accesului integrat la rețele LAN (802.11b) și tehnologiei Bluetooth™. HP a vândut deja peste 4 milioane de computere iPAQ în întreaga lume. În plus, HP va comercializa acum o cameră de fotografiat mobilă cu o rezoluție totală de 1,3 megapixeli, compatibilă cu modelele de iPAQ Pocket PC'“uri livrate în prezent. 'Computerul reproiecat HP Compaq Tablet PC TC1100 este un PC mobil fiabil, cu multe funcții, care oferă performanțe crescute la un consum scăzut al bateriei datorită procesorului său cu voltaj scăzut Intel Pentium M și capabilităților wireless care suportă tehnologia mobilă Centrino.
În plus, notebook-urile ușoare și expandabile HP Business Compaq nc6000 și nc8000 oferă viață crescută bateriei și conexiuni wireless sigure încorporând un card combo 802.11b, 802.11b/g saur 802.11a/b/g, în timp ce HP Compaq Mobile Workstation nw8000 oferă puterea și performanțele grafice ale unei stații grafice cu mobilitatea unui notebook. Configurațiile selectate vor fi dotate cu tehnologia mobilă Intel Centrino.

Soluții de tipărire
wireless la purtător
Tipărirea în afara biroului este mai ușoară acum cu imprimanta HP Deskjet 450wbt, ce combină calitatea tipăririi color cu cartușe cu randament mare (400 de pagini color și 450 de pagini alb-negru), oferă conectivitate Bluetooth și asigură o viață a bateriei de 350 de pagini pe încărcare. O gamă de soluții software și adaptoare de tipărire cresc și mai mult posibilitatea de a tipări wireless. Adaptorul wireless pentru imprimantă HP bt1300, de exemplu, oferă conectivitate mai ușoară pentru dispozitivele cu facilități Bluetooth, cum sunt PDA-urile, pocket PC-urile și telefoanele mobile, pentru tipărirea rapidă în afara biroului. Pentru prima dată, soluțiile software de tipărire mobilă ale HP includ o platformă de tipărire pentru telefoanele mobile, permițând utilizatorilor să tipărească direct de pe telefoanele lor mobile, prin Bluetooth. Pentru a suporta mai mult și a încuraja dezvoltarea soluțiilor de tipărire pentru Pocket PC-uri, HP introduce, de asemenea, un kit îmbunătățit de dezvoltare software, conținând acum și suport pentru Pocket PC 2003, Print Management îmbunătățit, suport PostScript și plug-in Pocket Excel. Facilități îmbunătățite de securitate și administrarea rețelei pentru dispozitivele wireless sunt acum disponibile ca o parte a upgrade-ului firmware pentru serverele de tipărire HP Jetdirect 380m, 380x și 680n. Acestea includ compatibilitate Auto-IP, Apple Rendezvous și WiFi Protected Access (WPA). Lansarea de către HP a noii sale game de soluții mobile vine exact în momentul în care compania se pregătește să înceapă un turneu pentru presă prin 7 țări europene, în care va prezenta cele mai noi soluții mobile, proiectate pentru a oferi conectivitate mobilă la îndemână, menținând în același timp un standard crescut de securitate a datelor. Acest tur se axează pe o serie de scenarii realiste de afaceri pentru a sublinia modul în care HP rezolvă anumite nevoi de afaceri prin portofoliul său destinat biroului mobil.

Infrastructura de rețea
HP a anunțat noi tehnologii și soluții destinate serviciilor mobile și furnizorilor de echipamente în scopul exploatării valorii pe care o aduc firmelor standardele deschise și viziunea HP pentru întreprinderea adaptabilă, ca principală cale de reducere a costurilor și a riscurilor și de creștere a vitezei și flexibilității într-o piață în rapidă mișcare. Strategia HP privind întreprinderea adaptabilă evidențiază tehnologiile modulare, bazate pe standarde care asigură flexibilitatea adaptării rapide la necesitățile în schimbare ale pieței. La Geneva au fost făcute următoarele prezentări și anunțuri:
- HP și Transat au făcut o demonstrație de roaming deschis între hotspoturi și rețeaua celulară pentru Dobson Cellular;
- Noul server HP Integrity cx2600 server, prima platformă Itanium pe 64 de biți pentru telecomunicații, care asigură o îmbunătățire cu 40% a raportului preț/performanță;
- Platforma de distribuție a serviciilor mobile HP permite primului operator 3G din Taiwan să facă vânzări eficiente pe Web și să îmbunătățească satisfacția clienților;
- HP și Microsoft au lansat ISM.NET, o soluție destinată operatorilor de servicii, care îi ajută să-și simplifice activitățile, să-și reducă costurile, să reducă timpul necesar lansării pe piață a noi servicii și să asigure servicii de calitate ridicată;

- HP și partenerii săi au lansat soluții de tipul 'mobile office' cu productivitate îmbunătățită, care asigură extinderea folosirii e-mail-ului, a automatizării forței de vânzări și a altor aplicații de către angajații a căror activitate necesită deplasări frecvente.