.

Extinzând alianța pe termen lung dintre cele două companii, compania HP a anunțat în cadrul 3GSM World Congress de la Cannes o înțelegere la nivel global cu Ericsson în vederea creării unei soluții unificate de comunicare pentru mediile business.
Soluția integrează infrastructurile telefoniei și ale tehnologiei informației, cât și a furnizorilor de servicii și a rețelelor companiilor private. Având ca țintă atât marile companii, cât și cele medii și mici, soluția permite angajatorilor să ofere servicii de voce și de date fluente pentru angajați, indiferent dacă se află la birou sau în călătorie. Angajații pot reduce, de asemenea, numărul de dispozitive folosite pentru comunicare, având un singur număr de telefon utilizat atât pentru apelurile fixe, cât și pentru cele mobile. Soluția integrată combină sisteme multiple, cum sunt serviciile de voce de birou (de exemplu, voicemail-ul) și serviciile de date de birou (de exemplu, e-mail-ul și mesageria instantanee), indiferent de rețeaua folosită, cât și serviciile mobile ce sunt oferite prin intermediul operatorilor mobili.
Demonstrând valoarea strategiei HP pentru Întreprinderea Adaptabilă de a conecta dinamic procesele business cu cele IT, soluția modulară oferă beneficii specifice pentru întreprinderi, printre care costuri de trafic previzibile și reducerea costurilor totale de proprietate, controlabilitate mărită și abilitatea de a oferi angajaților noi servicii bazate pe tehnologia IP (Internet Protocol), ce măresc productivitatea. Operatorii mobili joacă un rol vital în acest context. De exemplu, soluția permite routarea apelurilor vocale și a fluxurilor de date printr-un switch central, ce are la bază fie tehnologia IP, fie comutarea de circuite, ce permite aranjamente de facturare cu tarife fixe. Acest lucru duce la micșorarea costurilor și o predictibilitate mai mare pentru operatorii mobili.
Soluția HP de unificare a comunicațiilor îmbunătățește avantajele soluțiilor avansate PBX (Private Branch Exchange) cu noile tehnologii bazate pe IP, fără a compromite flexibilitatea, disponibilitatea, redundanța sau securitatea. Această unificare include sistemul de convergență a comunicațiilor Ericsson MD110 și aplicațiile aferente, software de management al rețelelor HP OpenView, cât și servere HP ProLiant ce rulează atât sub Windows, cât și sub Linux.
Soluția este fundamental modulară, deci o întreprindere poate începe cu infrastructura existentă și apoi poate adăuga noi componente după propriile nevoi, fără a întrerupe operațiunile. De asemenea, cheltuielile se scad din fondurile necesare investițiilor, deoarece 50-75% din componentele necesare sunt deja încorporate în infrastructură. Mai mult, din moment ce soluția este standardizată, reprezintă un mediu atractiv pentru dezvoltatorii de software în vederea creării unor aplicații inovative destinate comunicațiilor.