.

HP a anunțat noi produse, servicii și programe care le permit clienților să simplifice și accelereze adoptarea software-ului Linux și open-source în centrele de date.

În cadrul evenimentului LinuxWorld, desfășurat în perioada 8-11 august la San Francisco, au fost prezentate patru noi centre de expertiză Linux pentru furnizorii de software independenți și servicii complexe pentru clienții Centrelor de Soluții HP din întreaga lume.

Compania a prezentat de asemenea la LinuxWorld peste 200 de pachete open-source pentru serverele HP Integrity NonStop - programe dezvoltate împreună cu lideri din domeniu, ce urmăresc să faciliteze utilizarea tehnologiei open-source independent de furnizor și sistemul de operare -, precum și o nouă tehnologie de securitate - Virus Throttle for Linux '“ care asigură o protecție inteligentă, proactivă, față de atacurile diverșilor viruși asupra sistemului Linux.

Până în prezent, HP a vândut mai multe servere Linux decât orice alt producător important de hardware și continuă certificarea unui număr mare de brevete în conformitate cu General Public License.

'Serviciile și produsele HP bazate pe open-source au contribuit substanțial în ultimii doi ani la creșterea companiei', afirmă Martin Fink, vicepreședinte și director general al organizației HP Open Source & Linux și a diviziei HP NonStop Enterprise. 'Gradul de implicare al HP în susținerea software-ului open-source le asigură clienților posibilitatea de selecție, integrarea cunoștințelor și încrederea de care au nevoie pentru a deveni organizații adaptabile'.

Expertiza HP îi ajută pe clienți să adopte cu încredere tehnologiile open-source
În Statele Unite și Europa au fost inaugurate în baza programului de parteneriat HP Developer and Solution patru centre noi de expertiză Linux pentru producătorii de software independenți. Centrele beneficiază de cele mai noi servere HP și suportul pentru tehnologia open-source pentru cele mai populare distribuții Linux - Red Hat Enterprise Linux și Novell SUSE Linux Enterprise Server '“ și sunt destinate cu precădere comunității producătorilor independenți de software în scopul portării aplicațiilor acestora.

În plus, HP a extins serviciile pentru clienții din întreaga lume printr-o rețea de peste 80 de Centre de Soluții HP. Clienților și partenerilor care doresc să implementeze soluții Linux și open-source, centrele le pun la dispoziție înainte de implementare un mediu de dezvoltare, testare și validare dedicat, dotat cu cele mai noi echipamente HP și tehnologie open-source.
mFormation Technologies Inc., un important furnizor de software de administrare a dispozitivelor mobile, a ales HP pentru a le furniza clienților comuni o soluție Linux de administrare a echipamentelor mobile cu un înalt grad de disponibilitate. Această soluție permite clienților să obțină atât un profit mai rapid și îmbunătățirea satisfacției clienților, cât și să reducă în mod semnificativ costurile de administrare a dipozitivelor mobile moderne.

'HP ne-a asigurat suportul necesar portării pe Linux a platformei noastre software de administrare a dispozitivelor mobile carrier-grade - mFormation SERVICE MANAGER™', spune Upal K. Basu, co-fondator și vicepreședinte pentru marketing și dezvoltarea afacerii la mFormation. 'Folosind hardware-ul, software-ul și asistența tehnică asigurate de programul de parteneriat HP Developer and Solution, am reușit să realizăm rapid portarea completă pe Linux. După finalizarea operației, am apelat la Centrul de Soluții HP din Houston, statul Texas, pentru trecerea testelor de performanță și disponibilitate necesare pentru a dovedi scalabilitatea și fiabilitatea soluției noastre'.

HP le oferă clienților care implementează software open-source și Linux opțiuni de selecție și siguranță
Pentru a-i ajuta pe clienți să implementeze cu mai multă ușurință și în siguranță mediul open-source, HP a introdus următoarele tehnologii:

  • Peste 200 de pachete open-source pe serverele HP Integrity NonStop, printre care se află Apache Web Server, Jabber, Samba, Zope ș.a. De asemenea, compania a îmbunătățit unele produse open-source destinate serverelor HP Integrity NonStop pentru a oferi cele mai ridicate nivele de toleranță la eroare, scalabilitate și integritate a datelor. HP intenționează să ofere în viitorul apropiat peste 300 de noi pachete open-source pe serverele HP Integrity NonStop.
  • HP Virus Throttle for Linux, o tehnologie de securitate care funcționează fără a fi necesare cunoștințe speciale despre viruși și fără întreruperea activității. HP Virus Throttle va fi disponibil începând din luna septembrie în pachetul HP ProLiant Essentials Intelligent Networking Pack '“ Linux Edition.
  • HP ProLiant Essentials Rapid Deployment Pack Linux Edition versiunea 1.30, o opțiune software pentru serverele HP ProLiant care automatizează procesul implementării și asigurării software-ului de server pentru serverele Linux. Noua versiune oferă suport pentru cel mai nou hardware și se estimează că va fi disponibilă în luna septembrie.

În prezent, există peste 1000 instituții financiare, retaileri specializați și companii de petrol și gaz care folosesc produsele HP Atalla Security pentru protecția tranzacțiilor financiare și a datelor importante de atacurile interne și externe. Protejând zilnic milioane de ATM-uri, POS-uri și transferuri de fonduri electronice, aceste produse folosesc Linux integrat și un subsistem criptografic certificat FIPS 140-2 Level 3 pentru a asigura securitatea la nivelul aplicației.

HP continuă să furnizeze organizațiilor de dimensiuni mari nivele superioare de scalabilitate pentru Linux, oferind mai multe opțiuni pentru serverele HP standardizate de început și sfârșit de gamă. Folosind 78 de servere HP Integrity rx1620 de început de gamă, HP a instalat recent un cluster Linux de 1 teraflop la Institutul de Cercetare Fundamentală 'Tata' din India.

Familia de servere HP Integrity permite folosirea simultană a sistemelor Linux, Windows® și UNIX® pe orice server dintr-un mediu de lucru eterogen. Academia Engleză 'Yoon' din Coreea reprezintă un exemplu de client care își consolidează mediile de lucru Linux și HP-UX 11i pe servere high-end HP Integrity Superdome.

HP oferă integrarea completă a soluțiilor Linux și open-source
Beneficiind de peste 6500 de specialiști Linux în servicii, HP dispune de posibilități fără egal de a-i ajuta pe clienți să proiecteze, construiască, integreze, administreze și îmbunătățească infrastructurile IT bazate pe Linux. Printre noile servicii și produse îmbunătățite pentru maximizarea pe termen lung a valorii platformelor ce provin de la mai mulți furnizori și care folosesc mai multe sisteme de operare se află:

  • Directorul open-source OpenLDAP pentru Arhitecturile de Referință HP Linux (LRA): HP a semnat o înțelegere cu Symas Corp., cel mai activ participant la realizarea OpenLDAP, pentru certificarea și integrarea completă pe arhitecturile HP LRA. În plus, HP intenționează să certifice distribuția Symas Connexitor Directory Services din OpenLDAP.
  • Arhitectura de Referință Open Source pentru HP-UX 11i (OSRA) destinată serviciilor Web extinde strategia HP LRA la mediul de operare HP-UX 11i pentru clienții UNIX. HP-UX 11i OSRA include JBoss Application Server, Apache Web Server, Tomcat, Java, PHP, Perl, Python, MySQL, Bastille și Red Hat Directory Server. Clienții pot beneficia de software ieftin ce se implementează rapid pe o platformă validată, cu un nivel ridicat de siguranță.
  • HP furnizează împreună cu SimDesk Technologies prima soluție integrată open-source destinată informaticii ce se adresează populației și comunităților. Soluția folosește o arhitectură inovatoare, hibridă, bazată pe serverele HP Integrity NonStop și Linux pentru asigurarea disponibilității și scalabilității maxime, care elimină necesitatea folosirii unei tehnologii client-server consumatoare de resurse. Prin această soluție, instituțiile guvernamentale și organizațiile comunitare pot oferi angajaților și membrilor comunității servicii ieftine de mesagerie, gestiune de fișiere, tipărire, lucru în echipă contribuind la atingerea obiectivelor de dezvoltare economică.

Mai multe informații despre oferta HP pentru software-ul open-source și Linux și prezența HP la LinuxWorld sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/linuxworldsf2005media.

HP este o companie furnizoare de soluții tehnologice destinate consumatorilor, întreprinderilor și instituțiilor din întreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructură IT, echipament de calcul și acces de uz personal, servicii globale și soluții de imprimare și prelucrare a imaginii. În ultimele patru trimestre financiare, încheiate la 30 aprilie 2005, veniturile obținute de HP au totalizat 83,3 miliarde USD. Mai multe informații despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteți găsi la www.hp.com.

Linux este marcă înregistrată în Statele Unite a lui U.S. Linus Torvalds. UNIX este marcă înregistrată a Open Group.