.

HP Inc. anunță o inovare curajoasă și o serie de update-uri pentru prima stație de lucru All-in-One1 din lume - noua HP Z1 - care combină simplitatea design-ului All-in-One cu performanța stațiilor de lucru turn tradiționale. „Am luat cea mai revoluționară și mai inovativă stație de lucru - originalul Z1 - și am reinventat-o ascultând dorințele clienților noștri de a crea un nou model mai mic, mai ușor și mai ieftin“, precizează Gwen Coble, Director Soluții Comerciale și de Retail pentru EMEA, HP Inc. „Noul Z1 va aduce mai mulți utilizatori noi pentru fialibilitatea și puterea stațiilor de lucru, în timp ce HP RGS, cu un Mac Receiver, va deschide uși pentru mai mulți clienți Apple care vor să integreze puternicele noastre stații de lucru Z”.
 
 
Concepută pentru utilizatorii exigenți, a treia generație de stații de lucru HP Z1 este mai mică, mai subțire și mai ușoară, asigurând performanță la o valoare mare.
 
47% mai mică, 51% mai ușoară și 21% mai ieftină decât vechea generație.
 
Diagonală de 23.6 inchi (59.9cm), ecran anti-glare UHD 4K pentru cea mai bună claritate vizuală atunci când se lucrează la proiecte grafice de mare amploare.
Opțiuni de procesoare Intel Xeon pentru asigurarea performanțelor celor mai solicitante aplicații. 
 
HP a detaliat și noul său software receiver pentru Apple Mac OS X. Folosind HP Remote Graphics Software (RGS)2, receiverul este proiectat să ofere utilizatorilor de Mac acces la stațiile lor de lucru HP Z. HP RGS le permite inginerilor, graficienilor și oamenilor de știință să folosească în siguranță performanța, fișierele și aplicațiile de pe stația lor de lucru HP, chiar și atunci când nu sunt în apropierea acesteia.
 
HP Z1 G3 este construit pentru ingineri, artiști și educație
 
HP Z1 G3 continuă să le ofere profesioniștilor abilitatea de a grupa toate caracteristicile unei stații de lucru într-un factor de formă AiO convingător. Noile funcționalități și tehnologii din noua generație asigură performanță accelerată și o mai mare fiabilitate pentru clasa de stații de lucru All-in-One.
 
„Suntem norocoși să avem unul dintre cele mai performante, bine-echipate laboratoare din țară”, spune Howard Cook, profesor asistent, C/T la Centrul de Animație Digitală. „Stațiile de lucru HP Z1 sunt mașini rapide și puternice. Și ne place forma lor compactă.”
 
 
HP Z1 este proiectat pe baza a 30 de ani de ADN HP Z, cu certificări ISV extinse și cu minimum 115.000 de ore de testări în Procesul HP Total Test. Caracteristicile Z1 sunt:
 
Diagonala de 23.6 inchi (59.9cm), ecran anti-reflexie UHD 4K pentru cea mai bună claritate vizuală.
 
Intel Xeon quad-core3, memorie ECC de 64 GB4,5.
 
Grafică NVIDIA Quadro.
 
Stocare PCIe HP Z Turbo Drive dual6, care ajută la creșterea rapidității bootării, calculului și timpului de răspuns la fișierele largi. Utilizatorii pot mări spațiul prin atașarea a două SSD-uri sau HDD-uri de tip SATA de 2.5"7.
 
Multiple intrări pentru transfer de date rapid și ușor și pentru conectarea dispozitivelor, incluzând acces dual pentru Thunderbolt 3 cu USB 3.1, intrare pentru încărcare prin USB, cititor de card media, Display Port și altele.
 
HP RGS Receiver pentru Mac sporește integrarea pentru clienții Stațiilor de lucru 
 
Utilizatorii de Mac pot experimenta performanța maximă prin multitasking între aplicațiile Mac OS originale și aplicațiile Windows sau Linux de pe Stația de lucru prin HP RGS. Cu HP RGS, utilizatorii de produse Mac sau MacBook pot:
 
Să se conecteze la distanță (în birou sau în lume) la o Statie de lucru Windows sau Linux pentru colaborări live de dezvoltare, editări interactive și evaluări de design.
 
Să acceseze aplicații business-critical, video-uri cu performanță ridicată 2D sau 3D și aplicații multimedia. 
 
Să vadă grafice bogate în conținut pe un singur monitor sau pe mai multe monitoare.
 
Să se conecteze la o Stație de lucru HP Z840 complet echipată – este ca și cum ți-ai dota Mac-ul cu un procesor de 9 ori mai puternic, i-ai crește memoria de 30 de ori și i-ai adăuga o placa video profesională NVIDIA Quadro.
 
Să crească considerabil viteza timpului de redare și să editeze conținutul video la o rezoluție ultra-high și FX la o viteză exponențială mai mare.
 
Receiverul HP RGS pentru Mac este doar una dintre instrumentele pe care HP le asigură clienților săi, căutând să crească puterea și performanța prin intregrarea Stației de lucru HP Z computerelor existente și fluxurilor de lucru. Echipele tehnice, de cercetare și de dezvoltare ale Stației de lucru HP au lucrat îndeaproape cu parteneri ai industriei, precum directori de animații, efecte speciale (FX), produse de design, facilități de cercetare și universități, făcând ca această tranziție să furnizeze o optimizare inovativă a fluxului de lucru - precum abilitatea de a schimba rapid butonul de Windows cu tasta Apple pe tastatură.
 
Softul și instrumentele Stației de lucru HP Z fac parte din angajamentul ferm al companiei față de profesioniștii din domeniul creației. Aceste produse sunt motoarele de inovare ale companiilor din întreaga lume, proiectând orice, de la automobile la filme blockbuster.
 
Prețuri și disponiblitate
 
HP Z1 G3 se așteaptă să fie disponibil în EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) în luna mai, începând cu prețul de 1.600 €.
 
Softul HP Remote Graphics este disponibil acum pentru Stațiile de lucru HP Z Desktop și ZBook Mobile și poate fi descărcat gratuit pentru clienții Stațiilor de lucru HP Z existenți. Receiverul Mac este gratuit pentru utilizatorii HP RGS și va fi disponibil în curând. Licențele HP RGS pot fi achiziționate și pentru folosirea pe hardware-uri compatibile, non-HP.