.

La sfârșitul lunii iunie 2002, HP a anunțat lansarea seriei iPAQ Pocket PC H3900 '“ cel mai nou model din familia Pocket PC '“ completat cu un nou ecran color, spectaculos, care asigură vizualizarea mai ușoară a pozelor și textului, un procesor de aplicații 400MHz Intel PXA250 pentru multimedia accelerată și siguranță, precum și cu alte caracteristici de fiabilitate, cum ar fi o comandă la distanță universală (Universal Remote Control) pentru aparatele electronice de acasă și de la birou.
Noua serie iPAQ Pocket PC H3900 mai conține un slot pentru extensie Secure Digital Input-Output (SDIO), care permite clienților să mute datele, înainte și înapoi, prin cele mai mici, ușoare și sofisticate accesorii de stocare și extindere.
'Profesioniștii cu deplasări frecvente apreciază ecranele în culori naturale, performanța mai rapidă, conservarea solidă a datelor și expandabilitatea maximă', a precizat Eric Cador, senior vice-president al HP Personal Systems Group, Europe Middle East & Africa.
iPAQ Pocket PC H3950 este livrat cu 32MB de Flash ROM și are un preț estimat de 665 USD. De asemenea, iPAQ Pocket PC H3970 poate fi livrat cu capabilități integrate Bluetooth și 48MB de Flash ROM, la un preț estimat de 770USD. Ambele modele încorporează Microsoft Windows pentru Pocket PC 2002 și includ 64 MB de RAM. Modelele handheld vor fi livrate începând cu sfârșitul lunii iulie, în EMEA.
Cu un design extra-plat, elegant și având compatibilitate cu sistemul 'Expansion Pack', seria iPAQ Pocket PC H3900 este o dezvoltare bazată pe succesul modelelor iPAQ anterioare. Sistemul 'Expansion Pack' este opțional și oferă libertatea de a utiliza PC card și CF cards standard; în plus, dispune acum de baterii detașabile, care pot fi reîncărcate. Capabilitățile Bluetooth (încorporate sau prin '˜Expansion Pack'™) asigură clienților legături fără cablu către telefoanele, imprimantele și calculatoarele personale echipate cu interfața Bluetooth.
Noul display cristal lichid transflectiv combină saturația bogată de culoare și contrastul puternic al unui display backlit TFT, menținându-și, în același timp, abilitatea de a fi vizualizat în spații deschise și în lumina soarelui.
Utilizând avantajele oferite de noul ecran, aplicația iPAQ Image Viewer le permite clienților să-și țină la ei fotografiile și să le vizualizeze sub forma unui '˜slide show'™.
Comanda universală la distanță (Universal Remote Control), integrată, oferă clienților un control mai bun asupra echipamentului lor audio și video, acasă și la birou. Prin iPAQ File Store pentru stocare via flash-ul ROM non-volatil de 6MB sau 20MB și capabilitățile iPAQ Backup via card-ul Compact Flash (CF) sau Secure Digital (SD), instrumentele de conservare solidă prezintă o mai mare securitate a datelor. Abilitatea de a personaliza setările standby este o caracteristică nouă, care permite clienților să gestioneze mai bine timpul de utilizare a bateriilor, prin ajustarea perioadei de standby. Setările standby afișează, în ore, o aproximare a timpului de utilizare rămas și îl ajustează în funcție de perioada standby selectată. Pentru componente sau service asigurate în regiunea cunoscută sub numele de EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), noile modele handheld vor avea o perioadă de garanție standard de 2 ani.
Începând cu luna iulie, HP va introduce un program european vast de alegere a software-ului, care oferă valoare adaugată clienților care cumpără un PC pocket iPAQ nou, prin faptul că le asigură oportunitatea de a încărca gratuit două sau trei variante de software, la libera lor alegere.
Informații privind acest program pot fi găsite la www.ipaqchoice.com.