.

Pe 7 noiembrie 2002, HP a schimbat pentru totdeauna peisajul computerelor mobile, odată cu lansarea Compaq Tablet PC TC1000, un PC mobil flexibil, cu funcții complete, care se adaptează la modalitatea de lucru a utilizatorilor.

Fiind dotat cu proprietăți wirefree și beneficiind de o portabilitate în cel mai înalt grad, noua tabletă PC combină puterea tehnologiilor cu cerneală electronică din sistemul de operare Windows XP Tablet PC Edition cu funcțiile complete ale unui PC. Astfel, permite utilizatorilor să lucreze confortabil, într-un mediu familiar și eficient, fără să sacrifice capacitățile pe care s-au obișnuit să le aștepte de la PC-urile ce rulează un Windows XP.
Folosit ca tabletă, Compaq Tablet PC captează cerneala digitală pe măsură ce aceasta curge dintr-un stilou electronic pe ecranul PC-ului, foarte asemănător cu felul în care utilizăm hârtia și creionul. Când preferă tipărirea, utilizatorii pot apela la o tastatură foarte ușoară, detașabilă și pot transforma Compaq Tablet PC într-un notebook ultra-portabil.
Datorită soluției inovative de asamblare a unei tastaturi complete cu monitorul, Compaq Tablet PC se transformă din tabletă într-un PC desktop cu funcționalitate completă. Asambalarea flexibilă permite, de asemenea, utilizatorilor să așeze tableta PC într-o poziție confortabilă pentru scrisul pe ecran în timp ce stăm la birou. Aceeași soluție de asamblare oferă posibilitatea de a folosi două monitoare simultan, extinzând spațiul de lucru și mărind productivitatea prin faptul că utilizatorii pot vizualiza aplicații multiple, fie pe un monitor opțional, fie pe ecranul tabletei PC (pe înalt sau pe lat). Tableta PC prezintă funcționalitate tip 'grab and go', permițând tranziția fără întreruperi de la un mediu desktop la unul mobil.
La evaluarea Compaq Tablet PC, Accenture, una din organizațiile importante de consultanță în management și servicii tehnologice, a remarcat potențialul noului produs ca instrument de lucru pentru angajații izolați, lucrând la mari distanțe de birou: 'Serviciile de teren și alți lucrători în teritoriu pot exploata acum avantajele ecranului de dimensiuni comparabile cu ale unei foi de hârtie și ale alternativelor la scriere, inclusiv stilou, tastatură sau voce. Windows XP Tablet PC Edition permite o gamă largă de alternative de conectare, care, combinate cu Compaq Tablet PC, ar trebui să furnizeze o platformă pentru productivitate și utilizări multiple'.
Dat fiind că design-ul tabletei PC dă o mai mare flexibilitate, utilizatorii își pot îndeplini mai eficient sarcinile obișnuite de afaceri - să ia notițe într-o întâlnire pentru referințe ulterioare sau conversie în text, să facă adnotări pe documente/prezentări cu ajutorul cernelii electronice, să citească reviste sau cărți electronice sau chiar să trimită discret mesaje mobile scrise de mână în timpul întâlnirilor.
Subțire de circa 2 cm și cu 1,361 kg în greutate, Compaq Tablet PC TC1000 oferă performanța și facilitățile unui notebook ultra-portabil rulând Windows XP Professional cu funcționalitate completă. Tableta PC mai include: un procesor Transmeta Crusoe TM5800 la 1,0-GHz ce oferă o combinație optimă între durata de viață și performanța bateriei; un ecran TFT 10,4-inch cu un unghi larg de vizualizare, protecție de sticlă întărită și grafică de înaltă rezoluție NVIDIA GeForce2 Go 100; capabilități 802.11b wireless LAN încorporate; până la 60 GB de hard-disk SMART și conectivitate USB 2.0.
În plus, noul Compaq Tablet PC încorporează caracteristici prietenoase precum butoane de lansare complet programabile și un 'jog dial' ce permite utilizatorilor acces printr-o singură atingere la lansarea de programe presetate și navigare prin aplicații. Meniul Q permite acces rapid la funcții curente - luminozitatea ecranului, control intern wireless și controale de la video la proiector.
Disponibil direct de la HP și prin distribuitorii autorizați, prețul Tablet PC TC1000 începe de la 1.699 USD. Demonstrații ale Compaq Tablet PC, alături de ale altor inovații în materie de sisteme personale ca HP Media Center PC, vor avea loc la târgul Comdex 2002 din Las Vegas din noiembrie. Mai multe informații despre Compaq Tablet PC TC1000 găsiți la www.compaq.com/tabletpc.