.

Hewlett-Packard Company a a ajuns în fazele finale de testare ale unei noi soluții de servicii mobile - HP Jornada '“ ce include primul Asistent Digital full-color fără fir (Wireless Digital Assistant '“ WDA) dualband GSM/ GPRS și un pachet de testare HP Mobile E-Services în colaborare cu operatorul de telefonie mobilă Orange, în scopul testării WDA-urilor.

Asistent Digital Mobil HP Jornada 928 (WDA)
HP Jornada 928 WDA combină caracteristicile unui Pocket PC full-color cu cele ale unui telefon mobil GSM/GPRS, acordând profesioniștilor din telefonia mobilă libertatea gestionării vocii și a diverselor informații personale sau de altă natură. Toate acestea se pot face de la un singur aparat, bucurându-ne în același timp de conectare la Internet, cu posibilitatea de transmitere și recepționare a e-mail-urilor.
Ultraplat, cu dimensiuni și greutate reduse, HP Jornada 928 WDA are un design inteligent dual-screen, ce permite accesarea de către utilizatori atât a telefonului, cât și a funcțiilor Pocket PC-ului, independente unele față de celelalte.
Ecranul principal TFT '“ color reflective de 16 biți asigură o vizualizare excelentă în spații închise sau deschise și permite accesul la toate aplicațiile și caracteristicile PDA. Un al doilea ecran cu cristale lichide (LCD) rămâne vizibil atunci când carcasa este închisă și permite utilizatorilor să folosească cu ușurință funcțiile telefonului și să primească apeluri fără să pună în funcțiune unitatea Pocket PC '“ economisind, în acest fel, timp și reducând vizibil consumul bateriilor. În interior, HP Jornada 928 WDA este primul Pocket PC ce adoptă modemul și procesorul OMAP710 integrat GSM/ GPRS, produs de Texas Instruments. OMAP710 asigură perfomanță înaltă cu un consum redus al bateriilor, pentru o serie de aplicații, precum mesageria mixtă multimedia, download-uri audio de pe Internet, playback-uri video și altele.
Arhitectura complet integrată, cu trei procesoare în același chip, contribuie la formatul îngust al aparatului, lăsând active, în același timp, posibilitățile de expandabilitate cu ajutorul unui slot integrat CompactFlash Type 1.
În plus, noul HP Jornada este echipat cu un software MicroChaiVM, o aplicație dialing activată prin voce și un sistem unic cu două baterii pentru autonomie suplimentară: o baterie integrată și o baterie mobilă din litiu, reîncărcabilă '“ polimer pentru autonomie suplimentară. Soluția asigură un timp de convorbire estimat la 3 ore sau 12 ore de utilizare PDA și 120 de ore de standby. HP Jornada 928 WDA este echipat cu Microsoft® Pocket PC 2002 Phone Edition Software, asigurând un mediu propice pentru o serie de aplicații venite în sprijinul profesioniștilor din telefonia mobilă.
HP Mobile E-Services
HP Jornada 928 WDA este livrat împreună cu un CD ce conține o selecție a serviciilor existente '“ inclusiv jocuri, aplicații financiare, programe anti-virus și data-sharing '“ furnizate de membrii HP Mobile E-Services Bazaar. Aceste servicii sunt la dispoziția utilizatorilor pentru testare, permițându-le acestora să exploreze și să aleagă combinația pe care o consideră cea mai potrivită. Totul, înainte de a încheia contracte de prestări servicii cu furnizorii sau operatorii de telefonie mobilă.
HP a intrat într-o relație de colaborare cu Orange pentru a testa aparatele HP Jornada 928 WDA pe rețeaua Orange. 'Combinația dintre un WDA de clasă superioară, un pachet remarcabil de HP Mobile E-Services pentru testare și o relație de colaborare cu Orange demonstrează că HP pune la un loc tot ceea ce este necesar pentru a furniza o soluție completă profe-sionistului în telefonie mobilă', a spus Kok-Khoon Lim, director general al HP Asia-Pacific Personal Computing Division. 'Am acordat o mare atenție design-ului pentru noul HP Jornada 928 WDA și credem că am reușit să oferim un aparat ce integrează în mod inovator funcții de operare, atât a datelor, cât și a vocii. Asta în-seamnă mai mult decât un telefon și un PDA în aceeași carcasă.' Se estimează că noua soluție HP va fi disponibilă în Europa Occidentală în timpul verii 2002.