.

Acordul stabilește termenii și condițiile pentru livrarea tehnologiei produse de Huawei către orice subsidiară Vodafone din lume.

Producătorul chinez de echipamente Huawei Technologies Co. Ltd. a anunțat marți 22 noiembrie că a semnat un acord cadru la nivel global cu gigantul mobil Vodafone Group PLC cu sediul în Marea Britanie pentru furnizarea pe viitor de echipamente de infrastructură mobilă. Acordul stabilește termenii și condițiile pentru livrarea tehnologiei produse de Huawei către orice subsidiară operațională a Vodafone din lume. Huawei este primul producător telecom din China ce primește statutul de furnizor oficial din partea Vodafone, precizează un comunicat de presă al companiei.

"Huawei a îndeplinit cu succes criteriile de selecție cerute de procesul de calificare a furnizorilor Vodafone (Vodafone Supplier Qualification) pentru a deveni un furnizor global oficial (Aproved Global Supplier). Acordul global cadru recent semnat cu Vodafone dă Huawei ocazia de a-și dezvolta oportunități de afaceri în interiorul grupului Vodafone. Furnizorii globali oficiali ai Vodafone sunt factori cheie în creșterea valorii oferite către clienții și acționarii Vodafone", declară Detlef Schultz, directorul Vodafone Global Supply Chain.

La rândul său, Zhengfei Ren, CEO al Huawei Technologies, a declarat "Vodafone este cel mai de seamă operator mobil al lumii, iar Huawei este deosebit de mulțumit că a obținut acreditarea Vodafone, devenind astfel unul din furnizorii săi oficiali. Huawei își ia angajamentul de a furniza către Vodafone soluții inovative care să susțină cât mai bine operațiunile globale ale Vodafone".

Huawei s-a concentrat în ultimii 2 ani pe extinderea afacerilor sale în afara granițelor Chinei, care pentru prima oară în 2005 sunt preconizate să depășească în volum pe cele din piața chineză. Conform Dow Jones Newswire, în prima jumătate a acestui an, Huawei a avut vânzări totale de 4,07 mld. USD, cu 85% mai mari decât cu un an în urmă, din care vânzările peste granițe au fost de 2,47 mld. USD, sau 61% din total. În 2004, Huawei a avut o creștere anuală de 45% și a raportat venituri de peste 5,58 mld. USD, din care 3,3 mld USD de pe piața internă și 2,28 mld. USD de pe piața internațională. Huawei este o companie cu acționariat privat, dar ocazional dă publicității unele cifre financiare.