.

IBM și Dassault Systemes au anunțat de curând că BMW Group, unul dintre cei mai profitabili producători de mașini din lume, și lider pe piața vehiculelor premium dezvoltă un program pentru un nou vehicul utilizând tehnologia Product Lifecycle Management și software-ul Dassault Systemes. Soluția inovativă ajută BMW Group să simplifice dezvoltarea produselor și să controleze costurile.
Soluțiile de management al ciclului de viață al unui produs furnizate de IBM și Dassault Systemes măresc eficiența producătorului de vârf de vehicule din clasa 'premium'. BMW Group se așteaptă astfel la o reducere a timpului de producție și la o creștere a eficienței operaționale și financiare.
Câteva sute de furnizori BMW Group vor adopta aceeași soluție de vârf de proiectare colaborativă.
Trebuie să precizăm că IBM a fost implicată și într-un program extins de utilizare a CATIA V5 pentru a integra distribuitorii BMW Group cu platforma PLM. Câteva sute de furnizori care participă la programul pentru noua mașină BMW vor fi echipați cu soluții IBM PLM până la sfârșitul anului 2004.
BMW Group este acum pregătit să dezvolte virtual, în totalitate, vehiculele, aceasta reprezentând baza pentru validări virtuale complete, cum ar fi testele de accidente și alte simulări care testează siguranța și performanța vehiculului, reducând astfel semnificativ nevoia de a utiliza prototipuri fizice costisitoare. Beneficiile anticipate includ și o reducere semnificativă atât a timpului, cât și a costurilor de dezvoltare datorită unui proces care facilitează o proiectare mai rapidă și mai inovativă.
Soluția CATIA V5 va fi utilizată pentru a crea un model digital de mașină care poate fi folosit pentru a dezvolta o întreagă familie de vehicule. Autoturismele din celelalte mărci BMW Group, MINI și Rolls Royce, sunt de asemenea fabricate utilizând soluții IBM PLM.