.

IBM România a organizat marți 11 octombrie 2005 o întâlnire cu presa cu ocazia derulării în România a celui mai important eveniment IT al acestei toamne '“ 'žIBM Forum 2005 '“ Leadership through Innovation'.

În imagine: Echipa IBM România - Sofia ZAINEA (stânga) - director PR, Laurențiu OFTEZ director vânzări, Gheorghe OLTEANU - director servicii, Gabriel CIUCU - director servere și Sorin VIȘAN - director software

Forumul Leadership through Innovation, organizat de IBM România, prezintă partenerilor și clienților companiei cele mai noi și inovatoare soluții destinate atât marilor organizații cât și întreprinderilor mici și mijlocii (IMM): Lotus Notes and Domino 7, IBM TotalStorage, Arhitectura POWER, Avantajele unei arhitecturi orientate pe servicii, Strategia IBM pentru Workplace, Tehnologii pentru virtualizare și partiționare, Business Continuity and Recovery Services, etc.

Soluțiile prezentate de IBM și de partenerii săi de afaceri din România înglobează cele mai noi tehnologii și răspund unei game diverse de solicitări ale clienților, contribuind la îmbunătățirea performanțelor acestora, la reducerea costului total de utilizare, la creșterea competitivității și la o mai bună adaptare la cerințele în schimbare ale pieței.

În contextul lumii actuale, companiile trebuie să se adapteze permanent noilor cerințe, să creeze noi capabilități. Strategia IBM on demand reprezintă o cale sigură, întrucât oferă cel mai bogat portofoliu de produse și tehnologii, precum și o bună cunoaștere a industriei și a mediului de afaceri, ajutând companiile să se concentreze asupra priorităților și nu a posibilităților.

Pe întreaga perioadă de desfășurare a forumului IBM vor putea fi de asemenea urmărite prezentările celor mai noi sisteme IBM din gamele eServer xSeries, pSeries, iSeries, precum și a sistemului de stocare TotalStorage, prezentări ce vor fi făcute de specialiștii IBM în eServer Technology Truck '“ o mașină expoziție, special echipată, care în turneul ei european face, cu ocazia acestui eveniment, o escală la București.

eServer Technology Truck beneficiază de toate facilitățile necesare pentru realizarea de prezentări și demonstrații ale sistemelor expuse; există patru rack-uri cu următoarele configurații:
'¢ IBM eServer xSeries 305, 306, 365, server iSeries 520, monitor de 15' cu ecran plat
'¢ Sistemul Total Storage DS300, IBM eServer xSeries 306, 326, 336, 346, 445 si 255, monitor de 15' cu ecran plat
'¢ IBM eServer xSeries 445 și pSeries 630, două suporturi de extindere RXE 100
'¢ Tape Library 4560SLX, sistem de stocare DS400, BladeCenter cu servere blade HS40, HS20 Telco, JS20; unitate de stocare TotalStorage DS430

În ultimii ani, inovațiile IT au devenit elementul central al dezvoltării societății, fiind tot mai mult orientate spre soluționarea problemelor de afaceri. Dacă la început se urmărea creșterea în sine a puterii de calcul și a capacității de stocare, accentul s-a pus apoi pe dezvoltarea capacităților de comunicare, a Internetului și a aplicațiilor, pentru ca în prezent să se poată vorbi despre o interdependență între afaceri și tehnologia informației, și o evoluție comună a acestora.

IBM este cea mai inovativă companie din lume, nu numai liderul în tehnologia informației: definește sistemele sale de management și practicile de afaceri, configurează oferta fiecărui produs sau serviciu și diferențiază abilitățile specialiștilor companiei de a ajuta clienții să câștige avantaj competitiv.

Standardele deschise oferă suport inovației prin intermediul interoperabilității oferite vânzătorilor, lanțurilor de aprovizionare și clienților pe care aceștia îi servesc. Această interoperabilitate este sporită de disponibilitatea software-ului open source, care reduce obstacolele puse în calea noilor inovatori pentru a intra în industrie. Împreună, standardele deschise și software-ul open source accelerează inovația. 
Cu sprijinul IBM, și într-o comunitate deschisă, soluțiile de mare valoare pe care IBM le oferă vor ajuta clienții să-și focalizeze energiile și resursele pe livrarea de produse și servicii de o mai mare însemnătate, ceea ce îi va face să se diferențieze de competitori.

În viziunea IBM, inovația începe la intersecția invenției cu intuiția și are sens doar atunci când oferă valori tangibile afacerii sau societății.

Cu scopul de a sprijini inovația și standardele deschise, IBM a obținut în SUA 500 de brevete pentru Open Source. Astfel, IBM a asigurat indivizilor și grupurilor care lucrează în domeniul software open source accesul necondiționat la cele mai importante inovații software IBM brevetate.

IBM a realizat numeroase descoperiri și inovații care au îmbunătățit calitatea vieții.
Atenția pe care IBM o acordă inovației depășește standardele tehnologiei. De exemplu, în 2004 IBM a primit numeroase brevete legate de problemele persoanelor cu handicap, incluzând: îmbunătățiri în recunoașterea vocii, instrumente Braille fără fir, accesul la site-uri și un dispozitiv de identificare a culorii pentru nevăzători.

IBM s-a situat de-a lungul anilor '“ din secolul XIX până în secolul XXI '“ în avangarda dezvoltării tehnologiei informației, fiind și în prezent unul dintre creatorii viitorului în IT. Investițiile anuale de peste cinci miliarde de dolari în cercetare, dezvoltare și proiectare, făcute începând din 1996, s-au materializat în existența unui portofoliu de peste 25.000 de patente în Statele Unite și de peste 40.000 de patente în întreaga lume pentru invenții în domenii majore ale tehnologiei, destinate tuturor clienților IBM. În 2004, compania a primit din partea USPTO (US Patent and Trademark Office) 3.248 de patente, depășind, pentru al doisprezecelea an consecutiv, toate companiile din lume. Putem spune astfel, cu certitudine, că istoria IBM se confundă cu istoria informaticii.

IBM este lider în dezvoltarea de noi tehnologii, în livrarea de inovații către piață, oferind capabilități unice. Inovația creează valoare, transformă cunoștințele și tehnologiile astfel încât să genereze productivitate și creștere economică.