.

IBM a anunțat recent că a fost numit lider în rândul furnizorilor Smart City de către Navigant Research. Având cunoștințe avansate în ajutorarea orașelor, IBM a colaborat cu mii de orașe de la nivel mondial pentru a ajuta la transformarea sistemelor existente și pentru a putea oferi servicii îmbunătățite cetățenilor. „IBM continuă să fie lider în cadrul pieței Smarter Cities, ajutând la transformarea orașelor de toate dimensiunile", precizează Michael J Dixon (foto), PhD, General Manager, IBM Smarter Cities. „Colaborările noastre cuprind proiecte strategice de anvergura și complexe, precum și inițiative dedicate care utilizează soluții testate privind recuperarea investiției."

Potrivit raportului, „angajamentul IBM privind orașele inteligente a devenit o componentă cheie a strategiei Smarter Planet. Investiția continuă a companiei în cercetare și dezvoltare (R&D), în produse și angajamente pentru orașe, a permis ca IBM să rămână lider, în ciuda creșterii rapide a numărului de competitori."

Noul raport Navigant Research Leaderboard despre furnizorii de soluții privind orașele inteligente, examinează companiile de top care implementează proiecte pentru orase mai inteligente abordand domenii precum: energia, apa, transporturile, managementul clădirilor și serviciile guvernamentale. Raportul compară organizațiile care oferă o abordare integrată a operațiunilor orașelor, tehnologii și soluții.

Urbanizarea în masă, inovațiile și conceptul de „new intelligence" schimbă aspectul orașelor și provoaca viitoarea generație de lideri cu noi oportunități in domenii precum: siguranța publică, asistența medicală, transportul, apa și energia electrică.

Navigant Research estimează că piața globală pentru tehnologie Smart Cities va crește de la valoarea de 6.1 miliarde de dolari în 2012, la peste 20 de miliarde de dolari în 2020, o rată de creștere anuală de 16.2%. Acest lucru reprezintă o investiție de peste 117 miliarde de dolari în tehnologii Smart City între 2012 și 2020.

Raportul Navigant Research Leaderboard evaluează furnizorii smart city pe baza cotei de piață, a performanței și caracteristicilor produselor, a integrării produselor, a marketingului și resurselor financiare pentru a susține proiectele de anvergura smart city la nivel mondial.

Pentru a afla mai multe detalii despre Raportul Navigant Research Leaderboard: Furnizori Smart City și pentru a descărca un sumar vizitați:

http://www.navigantresearch.com/research/navigant-research-leaderboard-r... .