.

IBM anunță demararea unei colaborări cu compania Wydawnictwa Cyfrowe LLC, un funizor de top în domeniul serviciilor digitale pentru manuale electronice, colaborare prin intermediul căreia IBM va oferi acces la platfoma podrecznik.edu.pl. Această platformă va găzdui manualele pe infrastructura cloud oferită de SoftLayer, o companie IBM. Editurile vor putea să distribuie versiunile electronice ale manualelor mult mai ușor, astfel încât, atât profesorii cât și studenții, să poată avea acces la noile forme de educație interactivă. “Serviciile disponibile pe platforma cloud sunt convenabile pentru edituri deoarece pot reduce costurile și timpul de lansare a noilor produse pe piață”, precizează Marek Majewski (foto), Manager Software Group, IBM Polonia. “Distribuirea manualelor electronice pe platforma cloud a SoftLayer va crește securitatea și accesul la cunoștințe.”

Aceasta noua generatie de manuale electronice poate oferi oportunitati de invatare mult mai variate comparativ cu metodele traditionale si publicatiile multimedia. Datorita accesului online, parintii pot urmari indeaproape, in timp real, evolutia  copiilor lor.

Acest program national, la implementarea caruia companiile Wydawnictwa Cyfrowe si IBM colaboreaza, include furnizarea unei platforme intuitiva si interactiva capabila sa distribuie manualele electronice si alte materiale educationale de la diferite edituri in scolile din intreaga tara.

Platforma Podrecznik.edu.pl ofera editurilor posibilitatea de a converti materialele educationale in conformitate cu reglementarile Ministerului National al Educatiei in ceea ce priveste manualele electronice. Editurile vor avea costuri  reduse in comparatie cu costurile  implicate de dezvoltarea propriilor standarde de transformare in format digital, echipa fiind concentrata pe realizarea obiectivelor propuse.

Platforma nu numai ca va permite transformarea in format digital a materialelor educationale, dar va facilita si procesele de distributie si vanzare. Manualele electronice stocate in mediul cloud vor permite profesorilor sa isi creeze propriul plan de predare sau sa utilizeze continutul pentru a crea alt manual, permitand o mai mare flexibilitate profesorilor care au stiluri diferite de predare.

Dezvoltarea unei curricule pe infrastructura cloud a companiei SoftLayer permite profesorilor si studentilor sa o acceseze de oriunde si de pe orice dispozitiv inclusiv computere, tablete si telefoane inteligente. Datorita accesului imbunatatit oferit de mediul Cloud, profesorii vor putea sa coordoneze sarcinile individuale ale studentilor mai usor si mai eficient, imbunatatind in acest mod experienta educationala.

Despre IBM Cloud Computing
IBM detine peste 100 de solutii cloud SaaS, mii de experti cu vaste cunostinte in domeniu, care ajuta clientii sa se transforme, precum si o retea de 40 centre de date la nivel global. Incepand cu 2007, IBM a investit peste 7 miliarde de dolari in 17 achizitii care sa accelereze initiativele cloud si sa creeze un portofoliu variat de servicii cloud. IBM detine 1.560 brevete in domeniul cloud orientate catre inovatie. IBM a fost  pentru al 21-lea an consecutiv in topul listei de detinatori de brevete din SUA. IBM proceseaza peste 5.5 milioane de tranzactii zilnice ale clientilor prin intermediul platformei publice de cloud.

http://www.ibm.com/cloud

http://www.thoughtsonclo